NM for junior i Selbu – Dag 1

Lyn ski juniorene våknet opp til en snøtung dag i Trøndelag, men det skulle vise seg at solen skulle skinne både på himmelen og for enkelte av utøverne.
_DSC0270

På bildet: Simen ettter målgang og inn til en 5. plass. (foto: CP)
Flere bilder HER (foto: TG)
Når foreldrene så snøen lavet ned ble det straks anspent stemning, var skiene korrekt glidet? Hva ville nysnøen gjøre med forholdene rundt i løypa? Torsdagens NM løyper var dekket med rask snø, men nå lavet store snøflak med kald trå snø ned. Dette ville gi fordeler for de løperne som fikk gå på det underste laget med snø. Også kjent som de løperne som startet sent.

På frokosten var spenningen spent, tre og nitti gutta klarte knapt å presse ned brødskivene. Mens Andres Høst var morgensprek og spredte stemning og humør.

Resten av gutter eldre junior, hadde æren av å avslutte dagens NM etappe. Så de ble liggende i sengen lengst mulig.

Synne Myhre var dagens første utøver fra Lyn ski, hun gikk et bra løp, akkurat som lagvenninne Kristin Hjelstuen som endte på en fantastisk syvende plass.
Den tråde snøen hadde lagt seg som en tykk hinne på den raske grovkorna snøen. Agnes Karlseng leverte en ti kilometer muligens litt under par, men i morgen kommer hun til å vise stor form det samme kan nok sies om Mari Bergendahl.

M18 stod for tur. Foventninger og press var høyt, etter at gutta gjennom hele sesongen har prestert enormt bra. Simen Hegstad Krüger hadde pallplass fra forrige NC-renn på Beitostølen og ville gjenre prestere minst like bra i dag. Han endte på en sterk 5 plass i den tøffe M18-klassen. Fredrik Ole Oldereid Andersen, best kjent som FOOA, og Sondre Grønvold gjennomførte sine beste NC-renn noen gang og endte på henholdsvis 13. og 37. plass.

Johannes samlet flere NC-poeng for å sikre finalen i Troms om to uker, med en flott 22.plass.

Da M17, stod på start skinte sola som bare det. Muligens fordi unge Nævestad leverte nok et sterkt skøyterenn og var bare 0,4 sekunder bak NC-poeng(endte på en 31.plass). Flere av gutta i M17 presterte godt innenfor både forventninger og tidligere resultater.

Etter en dag med gode ski, takket være erfarende smørere og mange gode resultater stod mennene i eldre junior igjen. Det skulle vise seg at Lyn ikke kunne få alle utøverne til å prestere en gang, og dessverre var det i dag de eldste juniorene det gikk litt tungt for. Men fortvil ikke, de er kjent for å være langt bedre i klassisk. Så morgendagen vil nok gi gode resultater.

Johannes Sørli Hagerup, sovnet på sengen i løpet av ti sekunder. Så tvil om at løperne har tatt seg helt ut, finns imidlertid ikke.
Link til hjemmeside for Junior NM med alle resultatene finner du HER

NM-hilsen Fredrik Grøvdal

 DSC_4805
Kristin Hjelstuen (foto: TG)