Terminliste Langrenn (SKIRENN)

Satsingsrenn

LYN SKI har det vi kaller «satsingsrenn», gode skirenn vi håper de fleste vil være med på. Under disse rennen bistår vi med smøring. Vi er tradisjonelt mange løpere til våre satsingsrenn og selv om barna går på ulike tider (eldre og yngre) gir det en god følelse av en stor skiklubb og et godt fellesskap.

RENN ÅRSKLASSER STED
KM Skagen Oslo Sprint 9 år + Snøparken
Lauritz Bergendahl 9 år + Sørkedalen
Sognsvann Barneskirenn 4-12 år Snøparken
Oslo Skifestival 8 år + Holmenkollen
Oslo Skifestival Mix 8-10 år og //11-12 år//13-16 eget//Skibytte jr/sen Holmenkollen
KM Oslo, kassisk 9 år + avh. av arrangør
KM Oslo, skate 9 år + avh. av arrangør
Rustad stafetten (KM) 9 år + Skullerud
Koll Barneskirenn (naborunde) 5-12 år /Koll el. Snøparken
Ungdommens Holmenkollrenn 13-14 år Holmenkollen
HOVEDLANDSRENN 15-16 15-16 år avh. av arrangør
KLUBBMESTERSKAP ALLE Snøparken
Ungdomsbirken 12-16 år Sjusjøen/Lilleh

 

Om Skirenn

LYN SKI har solide tradisjoner for eventyrlig oppmøte av alle våre små og store til ulike skirenn, særlig til våre satsingsrenn. Vi går skirenn fordi det er gøy, fordi vi leter etter godfølelsen i skisporet og ikke minst fordi vi er sammen – og har det gøy sammen!

Terminliste skirenn

web-terminliste-oslo-lk-vinter-sesong-2023-2024_V3

Dette er lenke direkte til terminlisten på nett, hvor alle renn ligger, gjerne med lenke til arrangør. I tillegg finnes det naturligvis skirenn, både tur og «vanlig» andre steder i landet som det kan være morsomt å gå. I terminliste kan du utvide søket til å omfatte flere fylker.

 

Skirenn for yngste klasser (siste års skirenn)

Noen av de ordinære skirennene har klasser ned til 8 år. Her kan våre eldste fra Skileiken delta. Dere er jenter og gutter 8 år. Der er alderen, hva du fyller etter jul, som angir hvilken årsklasse på ski du tilhører.

Skirenn er hyggelig og morsomt! Egen innsats og vilje i fokus. Konkurranse er ikke farlig, barna lærer mye. Det viktigste er at foreldre ikke legger for store ambisjoner i potten, men bruker sunn fornuft og mål om skiglede som grunnlag for all skiaktivitet. Skirenn er sosialt! Vi ser at de yngste kullene har stor glede av skirenn. Resultatlister rangeres ikke, og vi har fokus på å være sammen, være ute og å være med! Vårt råd til de yngste, plukk ut noen renn, helst da det vi kaller satsingrenn fra oversikten over. Meld på – bli med!

 

Cup deltagelse for ulike grupper:

Det er egen cup for ungdomsteam.

13-14 åringer FOR 2023-2024
15-16 åringer FOR 2022-2023
Disse cupene anses som satsingsrenn for klubben. OBS – side for 15-16 år er per uke 29 ikke oppdatert hos forbundet/krets.

 

Det varierer litt hva cupene heter for årskullene og hvilke renn som inngår.

Lenke til Oslo Skikrets – info om langrennscuper. Ellers vil oppmenn ha god oversikt fra sesong til sesong.

Norges Cup renn (NC) er for junior- og senior løpere. Dette er skirenn (helg) som går over hele landet, med deltagere fra hele landet. Det er ingen kvalifisering for å delta, men man må selvsagt være aktiv i egen klubb. Dette er skirenn med de beste løperne i verden, i sine årskull, Norge er en langrennsnasjon.  LINK til Skiforbundet sin side her.

 

Påmelding til renn

Påmelding til de fleste renn i Terminlisten går via MIN IDRETT. LINK HER: https://minidrett.nif.no/

Meld kun på til renn din utøver faktisk skal gå! Vi får faktura om en løper likevel ikke stiller pga sykdom eller annet.

Skirennavgift/startkontingent

Vi betaler skirennavgift på alle ordinære skirenn for våre medlemmer. Vi betaler ikke startkontingent for turrenn så som Ungdomsbirken Birken, Mylla rundt m.fl. (ei heller startkontingent til løp eller rulleskirenn). Vi dekker startkontingent på alle ordinære skirenn for løpere som er påmeldt en treningsgruppe der det også tilfaller treningsavgift.

All påmelding til skirenn skjer i Min Idrett. LINK HER. Velg skirenn og riktig klasse (husk at klassene for sesongen tilsvarer hvilken alder barnet vil ha etter jul i sesongen). Velg «Klubben betaler» hvis det er grunnlag for det (se avsnitt over). Husk å alltid ta ut kvittering. Uten kvittering er du ikke sikker på at påmeldingen har gått gjennom. Slik er NSF sitt system.

Du må melde på FØR siste dag med frist om du ønsker at klubben skal dekke startkontingenten. Om du melder på siste dagen, vil du ikke få anledning til å velge «klubben betaler». Du kan likevel melde på, men må betale selv.

De som velger klubben betaler og er inne siste timene før fristen går ut, kan ikke påregne at dette går igjennom med klubben betaler. Vi er inne hver dag, men ikke døgnet rundt og sjekker av frister som går ut midnatt. Er du sent ut, velg å betale selv, da er du sikret påmelding.

 

ETTERANMELDING og avgift

Ved etteranmelding og/eller leie av brikke vil vi sende vippskrav eller faktura til den enkelte. Vi dekker ikke etteranmelding eller leie av brikke for årskullene fom 11 år.

Det vil påløpe et gebyr fra oss. Vi bruker uforholdsmessig mye tid på å rydde og ordne i slike ting. Merk at om vi skulle akseptert etteranmelding, ville klubben raskt få dobbelt så høye utgifter til nettopp startkontingenter. Det er høyst unødvendig. Meld på i tide, men ikke til flere renn enn poden faktisk skal gå.

 

Tidtakerbrikke 

Emit tidtakerbrikke brukes fra 11 års klassen. Praksisen har vært litt ulik de siste årene i de ulike klubbene. Mange stiller med brikke til de yngste årskullene og legger dette på som avgift til oss for selve rennet. Det dekker vi. Men, fra utøver er 11 år, forventer vi at utøveren også har egen brikke.

Hvis man velger å ikke skaffe seg det, kan man leie hos arrangør. Det går automatisk om man ikke har satt opp brikkenummeret i emit. (se avsnitt om fakturering/vipps krav over)

Legge inn brikkenummer i emit/eq

Ved første renn man bruker en ny brikke på, kan man legge inn brikkenummer. Dette vil følge med alle påfølgende påmeldinger på renn og man vil ikke ha behov for å legge inn denne informasjonen flere ganger. Om man bytter brikke, er det viktig å gi beskjed til eq at så er gjort. Nytt brikkenummer legges inn i løperens profil på Min Idrett.

Kjøpe egen brikke

Brikker kan bestilles hos emit.no. Den kommer i posten ila få dager. Sjekk ut brikkenummer og legg det i løperens infoside på Min Idrett og også i Rubic. Da kommer det opp automatisk ved påmelding til konkurranser.

Brikken kan brukes på alle type konkurranser der arrangør bruker EQ timing som tidtaker, eller deres system. For løp er det dog mer og mer vanlig at arrangør bruker brikker som festes på startnummer. Tilsvarende for sykkelritt, hvor mange arrangører velger å kjøpe startnummer med ekstra stripe til hjelm for tidtaking. Dette benyttes også ofte på rulleskirenn, slik vi gjør det i Oslo Rulleskicup.

Brikke på alle løpere, også de yngste

Noen renn har nå begynt å benytte brikke på samtlige løpere. Uklart hvorfor, da det ikke er tillatt å ta tiden på de yngste urangerte klassene. Der det påløper ekstra avgift for dette, dekker klubben.

 

Fluorforbud i barne- og ungdomsklassene

Mer info her

 

Lisens til alle løpere fom 13 år

Lisens genereres av LYN SKI for alle som er påmeldt trening. Mer informasjon om skilisens hos NSF.

Hva dekker lisens/forsikringen

Lisensen er tilknyttet forsikringen. Forsikringen dekker skader/uhell oppstått under konkurranse eller i forbindelse med trening.

Barn under 13 år dekkes av NIF barneidrettsforsikring

Denne forsikringen gjelder for alle barn som ikke har fylt 13 år.

MER OM LISENS OG HVORDAN DU TEGNER DENNE FINNER DU HER.

 

 

 

 

 

Mer om Skiutstyr og Smøring

Skiutstyr

Skismøring