Gratulerer Hans Christer, Johan, Simen og LYN SKI

Etter gårsdagens tremil for herrer i NM fikk vi gledelige nyheter, både Simen og HC ble tatt ut til VM, gratulerer! Tremila vil nok ikke bli husket for sportslige resultater eller fair play, men Lyn gutta viste at de var blant favorittene på dagens stafett med solide løp av Johan Tjelle, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund. Favoritter sammen med Lyn var Byåsen, Røa og Varden Meråker, fjorårets vinnere som i år gikk på hjemmebane. Etter at vi fjor ble slått knepent av Varden Meråker ville vi i år selvfølgelig ha gullet hjem til verdens største og beste skiklubb!

Før gutta skulle i aksjon var det jentene som skulle ut på 3X5 km. Lyn stilte med tre lag, første laget endte i fjor på 20. plass. I år gikk de inn til en fin 22. plass.

Vi gjorde oss så klare til guttas stafett. Lyn stilte her med fire lag. Spenningen var som alltid stor, og for Lyn var usikkerheten hvor mye tremila hadde kostet spesielt for Johan som hang med ledergruppen nesten helt inn i går.

Johan gikk en veldig bra første etappe og Lyn vekslet på 7. plass, kun 9,5 sekunder bak lederne, så frykten vår var heldigvis helt ubegrunnet. Flott etappe av Johan!

HC tok over og gikk knallhardt fra start. Han gikk raskt opp i ledelsen og fortsatte hardkjøret gjennom hele etappen og Lyn vekslet sammen med Voss, men med 40 sekunder ned til Røa. Fantastisk etappe av HC!

Simen gikk som HC hardt ut og stafetten ble aldri spennende. Simen hadde full kontroll. Sterk etappe av Simen som knuste alle konkurrentene og Lyn vant med over 1 minutt, utklassing!

Vi gratulerer gutta med en fantastisk stafett og et fortjent gull! Vi er utrolig stolte av dere og gleder oss nå til å se Simen og HC i VM, heia Lyn!

Foto: Eirik Lund Røer/Eiluro