Norges Cup for junior – Tidenes beste?

21 av våre juniorer har vært på Lygna denne helgen for de første rennene i Norges Cup. 3 øvelser sto på programmet. Distanserenn i fristil med fellesstart for den eldste juniorklassen, sprint og distanserenn i klassisk stil. Det ble en strålende Lynhelg. Godt støtteapparat med et smøreteam som leverte gode ski til løperne og løpere som viste at det jobbes godt i Lyns junioravdeling. Vi har løpere helt i toppen og viser også flott bredde med alle våre deltakere. Vi var nest største juniorklubb på Lygna denne helgen!

simen2
    Simen Hegstad Krüger med plasseringer helt i toppen! Foto: Trygve

Fredagen startet med fellesstart for M19/20. Her kjempet Simen Hegstad Krüger seg til en flott 6. plass. Fredrik Schwenke like bak på 10. Solveig Hegstad Krüger slo til med 10-plass i yngste juniorklasse. Norgescup poeng (til de 30 beste) ble det også til Synne Myhre i K18 og til Agnes Karlseng i K19/20.

Sprinten lørdag ble jentenes dag med alle Lynjentene videre fra prologen. Solveig 9 i K17, Synne og Kristin hhv 14 og 16 i K18 og Agnes 8 i 19/20. Av gutta var det Sebastian (M18), Johannes og Håkon (M19/20) som gjorde det best og kom seg videre fra den tøffe prologen hvor kun 30 av nesten 200 løpere i hver klasse som går videre til kvartfinaler, semifinaler og finale. Det endte med hhv 14, 16 og 26 plass.
    Søndag var det distanserenn i klassisk stil. Som vanlig var løperne fornøyde med skiene som ble levert av smøreteamet og løperne leverte godt tilbake. Spesielt Simen og Fredrik leverte i den harde M19/20 klassen med 6 og 9.plass. Håkon på 21 og FOA på 28. Norgescup poeng ble det også til Solveig (14), Kristin (14) og Agnes (30).
    Mange gode resultater ellers også av våre juniorer. Sjekk resultatene HER.

For bilder av fotograf Trygve se HER

21 slitne langrennsløpere med støtteapparat forlot Lygna i tussmørket søndag. Mange godt fornøyde, andre med forventninger mot neste Norges Cup som er i Granåsen, Trondheim, men først er det KM i Kollen. Sees der!