Skileik

godt_glimt_pias_unger

Årskull Skileik

Sesong 2024-2025: MINI SKILEIK = 2019barn

Sesong 2024-2025: Skileik = 2017 & 2018 barn

 

Oppstart uke 43 (merk at vi har barn som starter opp hele veien frem til langt ut i februar 🙂 Oppstart etter jul: uke 2

Påmelding er bindene for sesongen, uavhengig når du melder på.

Sesongen går fra høst til påske.

Vi har ingen halve sesonger 🙂

 

Hva er skileik

Skileik er lek og moro for barn i alderen siste års barnehage og 1. og 2. klasse.

Å være med på Skileik er å være med på lek og moro med og uten ski. Før vinteren kommer trener vi barmark. Trening med lek og løp hvor vi har joggesko, ullsokker i skoene, lett løpetøy gjerne med tynn ull under, buff, lue og varme vanter.

Vi deler barna i faste små grupper med faste trenere. MINI trener med mix gutter og jenter i litt mindre grupper (10-15stk) med to trenere. Skileik har grupper med 1. Klasse jenter, grupper med 2. Klasse jenter, 1. Klasse gutter og 2. Klasse gutter. Gruppene er ca 15-20 barn med to trenere.

Når snøen kommer fortsetter vi leken, men da med ski på!

Tid og sted

Vi trener i Sognsvann Snøpark, som er skianlegget til LYN SKI. Dette drifter vi sammen med NIH. Om Villsnøen uteblir lager vi Kanonsnø! Men, det må bli kaldt nok først. Snøparken ligger mellom NIH og Lyn Klubbhus, vendt mot marka ved Sognsvann.

Skileik har treningstider mandag og onsdag. Men velger EN dag for sitt barn.

Treningstiden er kl. 18.00 – 19.00.

Vi starter opp i UKE 43.

Foreldremøte i uke 45 eller uke 46. Info kommer. Dette holdes inne på klubbhuset mens barna trener. Dvs fem minutter etter start til fem minutter før barna avslutter. 

 

Skileiksesong

Vi starter opp i uke 43 og holder på til påske! En herlig og lang sesong!

Priser

Treningsavgift på MINI og Skileik er kr. 1500,- I tillegg kommer medlemskontingent for klubben på kr. 570 for enkeltmedlem.

 

Påmelding

All påmelding til Skileik gjøres via  Rubic. Påmelding er bindende.

Innmelding i klubb og påmelding til Mini- og Skileik her

Lurer dere på noe, tar dere kontakt med oss!

Mail: post@lynski.no, eller ring Annik, tlf: 90199869

 

Klær

Vi elsker ull, herfra til evigheten. Innerst. Lag på lag om det er kaldt. Vindtett gjør seg utenpå. Votter, buff og lue må man ha. Det er alltid kaldt i Snøparken!

 

Skiutstyr

Ski: Hvis dere skal kjøpe nye ski til poden, anbefaler vi å unngå smørefrie ski. De glir dårlig.

Skilengden regner vi (helt opp til barnet er 140cm) med ca barnets lengde + 15cm. For lange ski blir fort vanskelig å bruke for en liten kropp. Ikke la barna vokse INN i ski. Bedre med litt for korte enn litt for lange. Klassisk staver skal gå til skulderkulen, når man står med sko på.

Staver: MINI Skileik trener UTEN staver. For andre, klassisk staver skal gå til skulderkulhøyden, når man har sko på.

Skisko: Skal dere kjøpe nye anbefaler vi kombisko. Særlig de eldste skileikbarna vil ha glede av dette. Kombisko brukes til både klassisk og skate. På Skileik går vi klassisk, men skate kommer fort med i reportoaret.

Bruktmarked: Fint å kjøpe brukt utstyr. Vi har egen Facebook side hvor mye legges ut! Se her: https://www.facebook.com/groups/291692084192428/?fref=ts

 

Hva gjør foreldre mens barna trener

Foreldre skal ikke være på treningsfeltet mens barna trener. De som tror at de må være i nærheten av barnet kan melde seg som voksenhjelper. Da får dere et godt innblikk i treningen, kan vandre mellom grupper med gul vest på dere, være til nytte og få være med der barna er! (se mer om voksenhjelper under).

Ingen voksne følger sitt eget barn i en gruppe. Dere leverer til barnehage og skole, vi vet at ungene klarer seg fint .Dette har vi holdt på med i mange år!

Vi anbefaler derfor tre aktiviteter, som kan byttes på fra uke til uke:

  • ta en treningsøkt selv
  • bli med som voksenhjelper
  • ta en arbeidsøkt evt ispedd en kaffe fra Bjørn på klubbhuset

 

Voksenhjelper

Dette er en fantastisk mulighet til å være med der barna er aktive. Vi lover at det er enda mer verd når barna blir større!

 

Klubbhuset

Vi har et flott klubbhuset. Her kan du arbeide, stort sett i fred. Gratis nettverk.

SkileikNytt for uke 3

Hei onsdagsgjengen, beklager sent drag her. På toppen av glemselen sluttet gmailen min å samarbeide..... Velkommen til ny økt i...

Skileik uten Ski uke 45

Påminnelse til alle MINI og SKILEIKforeldre for uke 45. Vi har flyttet møtepunktet tilbake til Skileikhjørnet som tidligere, pga snøkanonene....
IMG 4432

PØLSEFESTER på Skileik!

Pølsefestene på Skileik er igang! Mandag vel blåst. Onsdag for Skitupp og senere Skileik. Vi trener først - og dobbelt...