Snøparken

LYN SKI har Sognsvann Snøpark sammen med Idrettshøyskolen (NIH). Snøparken ligger mellom LYN sitt klubbhus og kunstgressbaner og Idrettshøyskolen, ved Sognsvann. Vi minner om at det hverken snør spor eller anlegg noe sted. Sognsvann Snøpark er et resultat av mange timers dugnad og mye penger som legges ned fra oss som drifter anlegget. Det er LYN SKI som står for dugnad, produksjon av snø og innkjøp av kanoner og drift av anlegget.

De som ønsker å bruke anlegget må kontakte oss FØR bruk. Kommersielle kurs eller trening av andre klubber skal ikke skje i Snøparken med mindre det er avtalt leie. Vi minner om at også NIH har mye undervisning i anlegget. LYN SKI og NIH har alltid fortrinnsrett fremfor andre som ønsker å leie anlegget.

Hvis du ønsker å leie hos oss, MÅ du ta kontakt FØR dere tar for gitt at dere faktisk kan komme. Vi har svært mange som vil bruke Snøparken vår – og vi gir skoler og barnehager tid, gitt at det er ledig. Dere MÅ derfor ta kontakt i god tid. Dagene blir lett booket. MAIL TIL: post@lynski.no

LYN SKI har, sammen med NIH, bygget et moderne anlegg for skileik og langrennstrening – Sognsvann Snøpark. Det er LYN SKI som i all hovedsak finansierer og drifter anlegget av våre midler. Blant annet har vi snøkanoner som går så snart det er forhold til det. LYN SKI eier og drifter kanonene. Snøparken ligger på begge sider av Sognsvannsbekken.

Parken er lett tilgjengelig, med sentral beliggenhet og kort vei til T-banestasjon og parkeringsplass.

Våre faste treningstider er:

Mandag: 16.30 – 21.00

Tirsdag: 16.30 – 21.00

Onsdag: 16.30 – 20.00

Torsdag: 16.30 – 21.00

 

Bruk av Snøparken

Lyn Ski har faste treningstider i Snøparken med flere hundre barn på trening. Koll langrenn leier anlegget av oss til bestemte tider gjennom vinteren. Når vi har treningstid skal ikke andre klubber, utøver, grupper osv. trene i anlegget. Særlig viktig er dette på Skileik hvor det kun er voksne med vandelsattest og våre gule vester, som skal omgås barna på treningsfeltet. Koll leier treningstid i anlegget og har faste tider.

Andre klubber og grupper som ønsker å trene i Snøparken kan sende en forespørsel til post@lynski.no. Også i helgene er Snøparken mye brukt av LYN SKI til testrenn for grupper og større arrangement (når det er tillatt mht til covid-19).

Kommersielle aktører som ønsker å holder kurs av ulike slag i Snøparken må sende en forespørsel om leie til oss, post@lynski.no. Det er ikke anledning til å avholde kurs i Snøparken uten avtalt leie.

MERK AT DET IKKE ER LOV TIL Å GÅ ELLER Å AKE I LØYPENE. DET ER HELLER IKKE LOV TIL Å TENNE BÅL NOE SOM HELST STED I ANLEGGET. DETTE ER EN SKIANLEGG, IKKE EN LEKEPARK. Vi bruker veldig mye tid, penger og ressurser på å holde anlegget i god stand for våre treninger. 

NIH har fast undervisning på dagtid noen dager på vinteren. For 2024 ser dette foreløpig slik ut:

Uke 9 og 10

Alle dager fom 08:00 – 16:00

 

I tillegg er følgende opptatt med undervisning for NIH

Uke 3 – 16. januar fom kl. 08:00 – tom 16:00

Uke 3 – 18. januar fom kl. 08:00 – tom 16:00

Uke 6 – 6. februar fom kl. 08:00 – tom 16:00

Uke 6 – 7. februar fom kl. 08:00 – 16:00

Uke 7 – 14. februar fom kl. 08:00 – tom 16:00

Uke 7 – 15. februar fom kl. 08:00 – tom 16:00

 

Skirenn i Snøparken 2024

Torsdag 18. januar og Tirsdag 12. mars arrangerer LYN SKI hhv Sognsvann Barneskirenn (åpent for alle, gratis) og Klubbmesterskap LYN SKI. Begge dager vil det være rigging i Snøparken gjennom dagen.

Viktig:

  • Det er ikke lov å gå rundt i anlegget, dette er ikke en turløype, men et skianlegg.
  • Det er ikke lov å ake i løypene. Det er fint å ake på haugen, men ikke ut i skisporene og løypene vi lager .
  • Det er ikke tillatt med hund i skisporet.
  • Det er ikke tillatt å tenne bål i Snøparken
  • Det er ikke tillatt å holde kommersielle kurs i Snøparken uten avtalt leieforhold.

 

Fordeling av treningstider (Koll Langrenn leier av oss)

Gjennom vinteren leier Koll langrenn tider i Snøparken. Vi har følgende fordeling:

TiderMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
15:30-16:30
16:30-18:00SkileikB-team KollSkileikB-team Koll
18:00-19:00SkileikB-team LYNSkileikB-team LYN
19:00-21:00Para LYNU-team LYNPara LYNU-team LYN
Koll U-teamKoll U-team

Dugnadshjelp

Vi trenger flere til å hjelpe oss med arbeidet i Snøparken, i hovedsak snøproduksjon. En solid gjeng i regi av Knut Nævestad, Johny Norland og Per Kristian Gjermshus gjør i dag jobben. Vi ønsker flere med i driftsgjengen.  Det gis dugnadsrabatt for nattevakter i Snøkanonbua.

Snøparken og snøproduksjon er en av klubbens aller viktigste jobber. For å få stabile forhold kreves det innsats noen få døgn for å sikre skisesongen. Det gis grundig opplæring og man blir en del av en erfaren snøproduksjonsgjeng. Jobben består i hovedsak å være på vakt når kanonene går. De går døgnet rundt og man overnatter i bua vår (der er det seng, kaffe, lys, nett og varme). Kanonene må ha tilsyn når de produserer. Oppstår det en teknisk situasjon, ringer man etter bistand.

Snøparken er enormt viktig for klubben. Her bruker store og små mye tid på trening. Vi er en av få klubber med et så flott anlegg – og egne løyper. Nettopp derfor er det viktig med en stabil og solid snøproduksjonsgjeng.

Ønsker du å hjelpe til med snøproduksjon? Ta kontakt med: Per Kristian Gjermshus, tlf: 92086292, E-post: sno.lynski@gmail.com

Støtt Snøparken!

Vi ønsker også Sponsorer velkommen til Snøparken. Det koster å drifte anlegget. Sognsvann Snøpark har egen administrasjon og økonomi. Det betyr at man kan gå spesifikt inn å støtte kun Snøparken. Vi ønsker alle som har lyst til å bidra med smått eller stort velkommen til nettopp det! Ta kontakt: post@lynski.no eller direkte til Knut Nævestad: knut@systemnaevestad.no 

Leie av Snøparken

Det er fullt mulig å leie Snøparken til arrangement når vi ikke har aktiviteter der. Send en forespørsel til LYN SKI post@lynski.no.  Kommersielle kurs eller trening av andre klubber skal ikke skje i Snøparken med mindre det er avtalt leie.