Ungdomsbirken & LYN SKI

Hvert år reiser vi med rundt 150 LYN SKI løpere til årets Ungdomsbirken renn. Dette er en hyggelig helg, sosial, skirenn og «happening». Ungdomsbirken, et renn på 15km, passer for mange type løpere. Det er litt flatt, og mye ned. Her kan alle få vist seg frem, eller gått et godt turrenn. Vi har også med trenere. Med godt samarbeid sørger vi for gode ski til alle, heiing fordelt i løypene og mottak ved Lyn seilet på arena. Starten er på Sjusjøen, målet på Birkebeinerstadion litt nord for Lillehammer.

Vi booker overnatting til alle som ønsker å reise med oss.

Tidligere har våre debutanter bodd på Mesnali. Hyggelig og enkelt, men med en litt utfordrende logistikk. Vi har derfor flyttet gjengen til Lillehammer appartement.  Jenter 2008 vil bo der nå, mens guttene blir med på hytter på Sjusjøen. For 2021 vil nok hele debutantkullet bo på Lillehammer. Det går buss til stadion/rennet, som forenkler logistikken.

Øvrige løpere bor fordelt på hytter på Sjusjøen. Her tar vi med mat og og sengetøy og ordner oss selv etter beste evne.

Vi reiser fredag og har hjemreise søndag etter rennet. Lørdag har vi felles gjennomgang av løypa med gruppen og ikke minst felles bilde på Sjusjøen. Vi bistår med smøring og hjelpes ad. Dette skal være en god skiopplevelse for alle!

Ungdomsbirken 2020

Kull som kan delta: 2004-2008

Dato for rennet: 15. mars

Overnatting

Påmelding til overnatting i Rubic: https://rubic.azurewebsites.net/Public/Events/653

 

Her følger litt praktisk informasjon

Reise

Alle organiserer seg selv for transport. Vi har ingen felles transport fra og for klubben til Ungdomsbirken.

 

Løypa

Hele løypa er på 15km. Det er først en ca 3km runde fra stadion og retning Midtfjell og tilbake. Man krysser stadion før man starter på nedoverbakkene. Deretter er det et par km inn til målgang på Birkebeinerstadion. Løypa er fin og variert.

 

Info sider Birken

Her ligger det mye praktisk info: https://birkebeiner.no/no/ski/ungdomsbirken-ski-15-km

Les ellers godt nedover i mailen.

Påmelding til rennet

Alle melder seg på, hver især. Her melder vi på direkte i Birkenarrangement og ikke til Min Idrett/NIF. Alle betaler selv sin påmelding, ingen refusjon, dette er turritt. Lenke til påmelding til rennet her:

https://birkebeiner.no/no/pamelding

 

Gjennomgang av løypa

Lørdag har vi felles gjennomgang av løypa. Vi møtes på stadion på Sjusjøen. Vi har med trenere som blir med oss gjennom løypa, om enn ikke alle per gruppe.

 

LYN SKI bilde på stadion

Vi skal ta et felles bilde med alle fra LYN SKI som går ungdomsbirken. Det gjør vi på stadion kl. 14.00 lørdag. Vi går løypa etter dette.

 

Startkort

Alle må laste ned startkortet sitt på web. Det gjør dere ved å gå inn på Birken-ID og hente kortet.

 

Skilisens

Jfr arrangørens egen informasjon og reglementet til NIF er barn tom 12 år forsikret gjennom NIF. Det betyr at alle GJ2008 har forsikring som gjelder gjennom sitt medlemsskap i klubben. Alle som har fylt 13 må ha skilisens. Dette får dere ved å sende mail til Annik så bistår vi med generering av lisens. post@lynski.no

 

Brikke

Vi bruker ikke emit brikke til Ungdomsbirken. Det er egen brikke i startnummeret.

 

Sekken

Alle som går ungdomsbirken skal gå med sekk. Det er viktig. Sekken skal veie 1,5 kg ved målgang. Sekken skal inneholde overtrekkstøy, ekstra vanter og lue, gjerne en sjokolade eller noe til å ha ved målgang eller litt penger å handle for. Mangler du litt vekt, legg ved litt skismøring eller en bok. Det er tilfeldig sjekk ved målgang. For lette sekker vil få tilleggstid.

 

Parkering

Dere voksne. Løs parkeringsbillett i forkant. Se mer på info sidene til Birken om dette (litt nytt for 2019).

 

Resultater

Her kan vi følge live apper om vi vil. Det er noen ymse muligheter for plinging på tlf. Merk dog at de bruker ikke lange tiden inn, så det spørs om det betyr stort å følge live. Link:

https://birkebeiner.no/no/resultatservice

 

Nyttige linker

Løypekart og løypeprofil: http://www.birkebeiner.no/no/Hoyremeny/Loypekart/UngdomsBirken-ski/

 

Pakkeliste for Ungdomsbirken

Pakkeliste ungdomsbirken