Ungdomsbirken & LYN SKI

Hvert år reiser vi med et par hundre LYN SKI løpere og foresatte til Ungdomsbirken. Dette er en veldig hyggelig helg som er høyst sosial et artig skirenn og skikkelig «happening». Ungdomsbirken, et renn på 15km, passer for mange type løpere. Det er litt flatt, og mye ned. Her kan alle få vist seg frem, og gått et godt turrenn. Med godt samarbeid sørger vi for gode ski til alle, heiing fordelt i løypene og mottak ved Lyn seilet på arena. Starten er på Sjusjøen, målet på Birkebeinerstadion litt nord for Lillehammer.

Vi booker overnatting til alle som ønsker å reise med oss.

Vi bor fordelt på egnede plasser, men samlet per gruppe. For 2024 bor vi på Birkebeiner Apartment på Lillehammer, Nordseter Fjellstue og hytter på Sjusjøen via Novasol. Det bruker å bli veldig bra og ikke minst veldig sosialt!

Vi reiser fredag og har hjemreise søndag etter rennet. Lørdag har vi felles gjennomgang av løypa med gruppen og ikke minst felles bilde på Sjusjøen. Vi bistår med smøring og hjelpes ad. Dette skal være en god skiopplevelse for alle!

Ungdomsbirken 2024

Kull som kan delta: 2008-2012

Dato for rennet er søndag 17. mars 2024

 

Overnatting

Påmelding til overnatting for 2024 her.

 

Her følger litt praktisk informasjon

Reise

Alle organiserer seg selv for transport. Vi har ingen felles transport fra og for klubben til Ungdomsbirken.

 

Løypa

Hele løypa er på 15km. Det er først en ca 3km runde fra stadion og retning Midtfjell og tilbake. Man krysser stadion før man starter på nedoverbakkene. Deretter er det et par km inn til målgang på Birkebeinerstadion. Løypa er fin og variert.

 

Info sider Birken

Her ligger det mye praktisk info: https://birkebeiner.no/no/ski/ungdomsbirken-ski-15-km

Les ellers godt nedover i mailen.

 

Påmelding til rennet

Alle melder seg på, hver især. Her melder vi på direkte i Birkenarrangement og ikke til Min Idrett/NIF. Alle betaler selv sin påmelding, ingen refusjon, dette er turritt. Lenke til påmelding til rennet her:

https://birkebeiner.no/no/pamelding

 

Gjennomgang av løypa

Dette har blitt vanskeligere fom 2022, siden Birken er lagt til samme helg. Men, vi finner andre løyper og får en fin skitur også lørdag.

 

LYN SKI bilde

Vi samles til et felles bilde med alle gruppene. Lørdag, egnet sted og tid kommer.

 

Startkort

Alle må laste ned startkortet sitt på web. Det gjør dere ved å gå inn på Birken-ID og hente kortet.

 

Skilisens

Jfr arrangørens egen informasjon og reglementet til NIF er barn tom 12 år forsikret gjennom NIF. Det betyr at løpere som ikke har fylt 13 år er forsikret gjennom sitt medlemskap i LYN SKI.  Alle som har fylt 13 må ha skilisens. Dette får dere ved å sende mail til Annik så bistår vi med generering av lisens. post@lynski.no

 

Brikke

Vi bruker ikke emit brikke til Ungdomsbirken. Det er egen brikke i startnummeret.

 

Sekken

Alle som går ungdomsbirken skal gå med sekk. Det er viktig. Sekken skal veie 1,5 kg ved målgang. Sekken skal inneholde overtrekkstøy, ekstra vanter og lue, gjerne en sjokolade eller noe til å ha ved målgang eller litt penger å handle for. Mangler du litt vekt, legg ved litt skismøring eller en bok. Det er tilfeldig sjekk ved målgang. For lette sekker vil få tilleggstid.

 

Parkering

Det er ok med parkeringsplasser ved mål. Vipps løsninger.

 

Resultater

Her kan vi følge live apper om vi vil. Det er noen ymse muligheter for plinging på tlf. Merk dog at de bruker ikke lange tiden inn, så det spørs om det betyr stort å følge live. Link:

https://birkebeiner.no/no/resultatservice

 

Nyttige linker

Løypekart og løypeprofil: http://www.birkebeiner.no/no/Hoyremeny/Loypekart/UngdomsBirken-ski/

 

Pakkeliste for Ungdomsbirken

Pakkeliste ungdomsbirken

 

Bilder

Bilder fra Ungdomsbirken 2022

GJ2010 gjengen samlet i 2022