BEITOSTØLEN 2011 – HERLIG HELG

VI har verdens beste familiesamling – i verdens beste klubb – med verdens beste løpere og familier!

Heia LYN SKI – her er FILMEN fra BEITOSTØLEN 2011

Beito2011_81

Beitostølen 2011 ble det vi alle gledet oss til. En hyggelig samling med snø under skiene – mye god mat, storveis underholdning og en altomsluttende god stemning. Det oste av godt humør og smilende fjes gjennom hele helgen. Samling er gøy.

Beito2011_2

I invitasjonen var vi så eplekjekke at vi skiltet med snøgaranti. Ettersom høsten har forblitt høst og vinteren har latt seg vente på – må vi innrømme at det nok svingte en liten uro innom sist uke. For sikkerhetsskyld reserverte vi fotballbanen og ekstra porsjoner med godt humør.

Så kom fredag. Litt pussig å pakke ski mens søla skvatt og bladene lå brune og seige på bakken. Ungene var overivrige etter å komme seg av gårde – de hadde gledet seg et helt år!!! Så rullet vi i vei – vi måtte nesten helt opp til Beitostølen for å se noe hvitt! Men, da drysset det lett og idyllisk – endelig.

På Bergo hang hele kabalen vår ferdig på flip-over – med folk, hytter, rom program og det hele. Om lag 240 LYN SKI folk var ventet – ikke rart hotellfolket var klar! Ute hadde vinden blåst liv i det den hadde å by på. Det ble en egen økt bare å få LYN SKI seilet til å stå – uten at det blåste rett hjem av seg selv!

Beito2011_82

Så bar det – fredag ettermiddag – til stadion. Og når jeg hørte minsten juble ut «snø mamma – ski – nå går jeg endelig på ski igjen» – var tanken snar til å slutte seg om «Yes!». Det gikk i ymse dans og så tikket det inn med folk i rødt, hvitt og blått. En tydelig prioritering blant våre egne. Tross lang biltur: Først stadion, deretter mat og hytte! Snø nok i løypa – om enn litt isete på fredagen. Men på Bergo var alt på stell. Riktignok kø til mat – men vel verd det når maten er god! På kveldens infomøte etter matauken var vi så mange at det ble ståplasser i den store matsalen. Foruten det faktum at vi faktisk var så mange – som i seg selv vitner om en livlig klubb, kunne vi hente frem litt praktisk info, synge bursdagssang for Jan som ble 50 nettopp på fredag – overrekke enhver langrennsentusiast sin favoritt gave (nyvinning: LYN SKI Familiekalender) – synge Beito 2011 sangen – ”Her kommer vinteren” og bare konstantere at vi var endelig på plass!

Beito2011_38 LYN_4

Lørdag braket det løs. Det var ventet storinnrykk på stadion – og det ble det virkelig. Andre klubber var på plass – og vi, som nok var flest av alle, fylte godt opp med farger, trening og sang. Litt fikkel og trikkel for å komme inn og i gang. Mye is-stappe i bindinger og sko, men med litt bistand til de yngste kom skiene på plass – og vips var vi i gang – store og små. Det gikk seg til i løypene – og det vrimlet og yret. Rødt, hvitt og blått dominerte klart – vi formelig tapetserte stadions bakker både oppover og nedover.

Beito2011_31

Så gikk det slag i slag.

Beito2011_34

Trening, lunch, trenertrening, mer trening! Små og store koste seg i løypene. Også  skileikerne var klar med egen økt med Gaute. Svetten silte og skia gled! Hipp hurra – her var vinteren endelig kommet!

Beito2011_44

Når tussmørket overtok arenaen skled G/J 15-16  og juniorløperne med flere (i hvert fall Audun) inn i sine racingdresser – smatt på seg startnummer – la skiene klar for skibytte og så var de i gang med årets første testløp på ski! Duathlon 3 x 3km. Noen av oss med Marit, Mari, Knut, Nora og Håkon i spissen heiet og ropte ut. Hvem som var hvem var ikke alltid like lett å se. I mål kom alle mens snøen lot seg falle i store flak. Her kom vinteren!

Kvelden med lovnad om sportsmiddag i Vallhall Matteateret meldte sin ankomst. Noen av oss gikk i forkant – så veien kunne bli faklet. Hotellfolket undret seg litt over oss – vi faklet selvsagt ikke den korteste veien opp…..  Men, opp kom alle – og lyset på veien varmet nok til at det kun var smilefjes å se ved ankomst. Matteateret rommet mange- og mange var vi. Etter matkø og mat var det duket for årets store konkurranse – LYN SKI Idol!

Og her var konkurransen hard. Det var øvet og forberedt i nesten alle grupper. G/J 15-16 var muligens  ikke like ivrige. Kanskje testløpet hadde slått helt ut – ? – Tross all skibytting og tidtaking – de stilte – og de sang.

Beito2011_78

Dommerne var, som seg hør og bør, DOMMERE. Selv godt forberedt var det en god jobb å dømme alle gruppenes innsats utover kvelden. Audun var og ble kritisk, uansett engasjement. Eirik så lyst på det meste, Thomas tok kampen opp med Audun og Thea holdt jevn sti.

Det gikk i sang, dans, rap og allsang! Sist ut var nettopp 15-16 – som i følge dommerne ”i beste fall var et dårlig bidrag til et allsangprogram”. Mens salen sang med de av full hals ”Always look on  the bright side of life” ble de slaktet av Audun og Thea med lovnad om straffepushups på neste styrketrening!

Beito2011_70

Jenter 2002 gikk av med seieren i publikums favoritter, kåret ved måling av publikums applaus! ”Ring meg” med dans og liv ga god uttelling.  Dommernes favoritt ble  – da i knivskarp konkurranse med resten (foruten 15/16) – G/J2000 som stilte med egenkomponert rap – teksten var knasende god og taktfast klapping satt som det skulle. Her kommer egen film – følg med!

Kvelden ble passe lang i Matteateret. Noen lot kveld være kveld mens andre måtte selvsagt benytte anledningen til en ekte snøballkrig. Om ungene eller trenerne vant strides det fremdeles om.

Søndag våknet vi til mer vinter – om enn med vårlig innslag av regn. Dette ga seg – snøen stod og på stadion var det ypperlige skøyteforhold.

Beito2011_26

Ikke nok med det – sola fant også frem sin besøkelsestid – og bedre kunne man ikke ha det som skiklubb! Vi avsluttet der – med snø, sol, smil og ski.

Beito2011_42

Neste år er booket – hold av 23. – 25. november 2012. Da kommer vi tilbake til Beitostølen! Heia LYN SKI!

Flere bilder i galleriet – se rød linjemeny – bilder…..

ab