Et verdig minnerikt løp!

Da var vi i mål med alle mann alle. Godt over 500 til start! Solen skinte om kapp med blide fjes.  Ivar Formos Minneløp – 3 opp&ned – en flott dag både i løypene og på arenaen! Resultater er å finne på IFM sidene HER. Mange flere bilder i BILDEGALLERIET vårt. FILM har vi også her, Ola filmer! BILDER av LØPERE UNDERVEIS.

 IFM13-Start 17km  

Gratulerer til alle løpere, gratulerer til alle som var med og fikk dagen til å flyte godt! Ivar Formos Minneløp ble det vi ønsket oss. Et godt arrangement med mange fornøyde løpere, små og store. Flotte løyper, 17km og 9km som i fjor og en ny barneløype som fenget godt. Vinner i klassene av 17km ble for herreklassen Øyvind Heiberg Sundby fra IK Tjalve og for dameklassen Inger Liv Bjerkreim Nilsen fra Vidar.  

 

IFM13 liten gutt blå-glad IFM13 vinnere dameklassen 17km

Vinnere dameklassen 17km, fra v: Heide Pharo-Løplabbet (nr. 2), Inger Liv Bjerkreim Nilsen – Vidar (nr. 1) og Elise Reiten – Skituppene (nr. 3)

IFM13 vinnere herreklassen 17km

Vinnere herreklassen 17km, fra v: Joar Thele (nr. 2), Øyvind Heiberg Sundby – IK Tjalve (nr 1) og Didrik Smith – Fossum IL (nr. 3)

Da er vi rede til å føye til noen linjer fra dagens første bilder og ord over.  

Vi hadde noen runder rundt – det ga noen småprater med noen store – og noen små løpere: 

 

Vinner av herreklassen 17 km

Øyvind Heiberg Sundby (midt bildet over) fra Tjalve IK stakk av med seieren i herreklassen 17. km i år. Sundby slo Joar Tele med drøye halvminuttet før tredjemann Didrik Smith fra Fossum IL. Øyvind var godt fornøyd og forteller at han liker løypa godt. ”Jeg var med i fjor, da var det også bra, men jeg løp dårlig”. På spørsmål om hva han liker med får vi til svar at lengden, kombindert med mange opp og ned stigninger i ulent terreng gjør løypa fin. ”Løypa blir derfor utfordrende og gir flere aspekter, andre løp som går rett opp har kun høydedragene som utfordringer. Her er det mye man må jobbe med samtidig”, sier han fornøyd. Av hva motbakker angår vet Sundby hva han snakker om, han var Norgesmester i 2010 og hadde også lenge rekorden i Oslos Bratteste. 

Topp seks i herre- og kvinneklassen 17km

Herrer – 17 km

       

1

Øyvind Heiberg Sundby

Tjalve, IK

Menn 30-39 år, 17 km

17 km

01:07:33

2

Joar Thele

Team Xtra Personell

Menn 20-29 år, 17 km

17 km

01:08:13

3

Didrik Smith

Fossum IF

Menn 20-29 år, 17 km

17 km

01:10:27

4

Erik Sagvolden

Nydalens Skiklub

Menn 20-29 år, 17 km

17 km

01:10:53

5

Anders Mølmen Høst

LYN Ski – Team X-tra

Menn 20-29 år, 17 km

17 km

01:12:05

6

Anders Knudsen

Vidar, Sportsklubben

Menn 20-29 år, 17 km

17 km

01:13:05

           

Damer – 17 km

       

1

Inger Liv Bjerkreim Nilsen

Vidar, Sportsklubben

Kvinner 20-29 år, 17 km

17 km

01:14:44

2

Heidi Pharo

Løplabbet

Kvinner 20-29 år, 17 km

17 km

01:19:10

3

Elise Reiten

Skituppene

Kvinner 30-39 år, 17 km

17 km

01:22:41

4

Kristin Sønstegård

— ingen klubb —

Kvinner 20-29 år, 17 km

17 km

01:22:56

5

Nicoline Baartvedt

Heming, IL

Kvinner 20-29 år, 17 km

17 km

01:24:11

6

Ida Flaatten

Vidar, Sportsklubben

Kvinner 30-39 år, 17 km

17 km

01:26:34

 

Gjennom løypa på krykker!

IMG 1232

Oddbjørn Homstvedt gjør det ikke alle skjønner helt at går an. Han løper med krykker. Og, dette er ikke første gangen. Oddbjørn løper, når formen er ok, mange mange løp i året. Han er i Guinnes rekordbok for antall løp på ett år. I 1998 løp han hele 200 løp, hvorav det siste var på Nyttårsaften!

Denne helgen ble intet unntak. Han kjørte sin stil. Mens andre ladet stille opp lørdag – løp Oddbjørn like godt Nøkkelvann rundt – og i dag her hos oss med Ivar Formos Minneløp.

Til dagens løp hadde han følgende kommentar: ”Det var fin løype, men det gikk ganske dårlig”. På spørsmål om hva som gikk galt får vi til svar at teknikken ble for dårlig i motbakkene. Vi tenker, i stille beundring, ”teknikk – kan man i det hele tatt løpe med krykker….”.

Oddbjørn har en lang treningskarriere bak seg og har klart det få har gjort før- og etter han. Som tyve åring ble Holmenkollmarsjen han bane. En stygg ulykke førte til fem og et halvt år på sykehus og så en diagnose om en varig lammelse i det ene benet. Siden 1990, da journalisten i lokalavisa lovet å betale startkontingenten til det ni kilometer lange skogsløpet Over Kjølen på Ørje, har Oddbjørn løpt. Han kom seg gjennom da, og har siden løpt mange hundre løp – på krykker. Og ikke bare løper han med krykker – men han løper fort! Vi avslutter med en stille beundring og tenker at han har mye å lære mange!

 

Først over målstreken

IMG 1323

Dagen første målgang var Åsne Fenne Hoksrud fra Bækkelaget SK. Fint å komme først i mål og kanskje litt overraskende. Åsne løper mye, men kunne fortelle at formen var ikke helt der den skulle. Dog ble det en grei tid. At hun kom aller først var også fordi hun kom med i puljen med 17km (som startet ti min før), noe flere gjorde. Tiden var grei – og damen blid. ”Kjempe fin løype og litt tøft nedover”, avslutter Åsne. 

 

Iben og Oline, jenter 2004

Det ble mange jenter denne gangen, men slikt kan skje. Rundt på arenaen finner jeg to smørblide jenter som tydeligvis ikke har tatt ut alt kruttet. Iben og Oline hører til den store og ivrige gjengen av jenter 2004. Sist sesong var det tidenes største jentekull i klubben. Nå er vi spent på sesongen som nettopp har startet. Oppmøte på trening så langt tyder på at vi også i år når store høyder her. Og smil og latter mangler det ikke på.

IMG 1320

Begge syntes løypa var veldig morsom i år – og ikke minst likte de at hele løpet var flyttet til banen foran klubbhuset. Jentene løp i fjor og syntes det var annerledes i år. Kanskje litt pga været? De likte den nye barneløypa,  ”kjempe gøy å hoppe over stubber”, sier Oline. Iben føyer til at løypa var passe slitsom – da har de ork til en bursdagsfeiring i ettermiddag og søndagsko. På spørsmål om hva de gleder seg mest til fremover svarer de unisont ”å gå på ski” og føyer smilende til ”og renn….”. De avslutter med en posering foran YT reklamen og kan fortelle at skigruppa er kjempe hyggelig og at det morsomt at alle er sammen – og ganske så like gode – og glad i å gå på ski! 

 

Alma og Iben, jenter 2005

IMG 1289

Jentene løp barneløypa i lengste versjon. ”Kjempe gøy ” sier Alma. På spørsmålet om hva som var det artigste er de helt enstemmig ”ALT var morsomst” – men, føyer Iben til ”kanskje å komme i mål”. Jentene forteller videre at de satte alle krefter inn fra start. En sko ble mistet underveis og den andre fikk hold. Men, alle rundt heiet og det hjalp. Det hjalp også at andre heiet på andre barn og ropte andre barns navn! ”Da ble jeg litt sint så jeg løp enda fortere”, kunne Alma fortelle. Motivasjon er så mangt –. Resten av dagen er planene kos (eller det voksne vel benevner som restitusjon) – sier to svært fornøyde og veldig blide jenter. Alma og Iben hører til 2005 kullet i LYN SKI. Dette er friske og spreke gutter og jenter som mange har vært med på Skileiken i LYN SKI og som nå går over til aldersbestemte – i yngste klasse. Her blir det nok liv og røre og vi lover godt over hundre unger i dette kullet! HEIA LYN SKI

/annik