Gode prestasjoner for Lyn Ski i NM stafetten

NM ble avsluttet med stafett med ett herrelag og et damelag fra Lyn Ski. Herrene gjorde en historisk prestasjon og også damene var langt framme og de hvite Lyndressene var lette å se for oss som så stafetten på TV.

 

Lyn Skis svært ungdommelige lag gikk inn til en sterk 21. plass av 87 lag i herrestafetten i NM for senior i Steinkjer søndag, Dette er, så vidt vi vet, den beste plassering Lyn har hatt i stafett på herresiden, i hvert fall i «vår tid». Lyn Ski ble dessuten det beste, rene juniorlaget, attpåtil med to løpere som enda er yngre junior.

Anders Mølmen Høst la et sterkt grunnlag i den harde konkurransen på første etappe, som ble vunnet av Eldar Rønning og Skogn. Anders lå såpass langt fremme i feltet at vi kunne følge ham på TV gjennom hele etappen. Han vekslet til slutt som nummer 18, og var blant annet 19 sekunder bak seniorlaget til Koll (Kjell Chr. Markseth) som var nummer 13. På andreetappen overtok Simen Hestad Krüger. Han gikk så fort at han på avstand ble forvekslet med den noe mer kjente Martin Sundby Johnsrud fra Røa (riktignok med Lyn Ski-lignende dress, men med skjegg). Simen måtte se Sundby passere seg, men holdt posisjonen godt, og hadde nøyaktig samme etappetid som Frode Estil (!). Han vekslet som nummer 23, helt i ryggen på Koll. På siste etappe tok Fredrik Ole Oldereid Andersen (Foa) ut absolutt alt, og ble foreviget av NRK i det han nærmest faller over mål. Foa gikk laget opp igjen to plasser til en 21. plass, og passerte blant annet Koll, som endte som nummer 28. Trener Hans Christian har allerede planene klare for hvordan disse gutta om noen år skal være med helt i teten på herrestafetten….

På damesiden leverte Ella Gjømle en sterk førsteetappe, helt oppe i ryggen på lederlaget Rustad. Våre svært unge jenter på de neste etappene, 16-åringen Solveig Hegstad Krüger og yngre junior Agnes Karlseng, gjorde begge sterke løp for sin alder. De måtte se en del av de gode seniorlagene passere seg, men endte på en meget hederlig 17.plass av totalt 42 lag. Også her er det snakk om løpere med fremtiden foran seg.

/HH