Preppetips for helgens Rossignol

Smøretips fra Geir  til Roosignolrennet:

1)      Gjør skiene ordentlig rene. Det samles mye dritt i sålen selv om snøen er hvit. DETTE MÅ GJØRES UANSET, selv om du ikke har tenkt å legge på ny glider.

2)      Har du en messing eller stålbørste (bør man ha!) – børster du hele skien i fartsretningen etter at du har rengjort dem (pass på at de er tørre etter rengjøringen før du børster). Dersom du ikke skal (eller orker å) legge på ny glider er det en stor viktig  å få børstet opp sålen!

 

Glidsonene:

1)      Smelt inn SWIX CH8 (ev LF8) glider – ev tilsvarende produkt fra annen produsent. Har du ikke noen av disse legger du på den glideren du har! Alt er bedre enn ingenting

3)      Sikle av glideren med en plastsikling, pass på å gjøre dette med et jevnt trykk – ikke for hardt. Ta midtranden med en klisterskrape el tilsvarende.

4)      Børst opp skiene i fartsretningen med en stål – eller messingbørste.

 

Festesonen:

1)      Puss opp festesonen med 100 papir. Legg papiret rundt smøreklossen og bruk den som en «pussekloss». HUSK AT DU ALDRI RUBBER OPP/SMØRER SKIENE LENGER BAK ENN TIL MIDTEN AV HELEN. Vær nøye med å få en rett overgang mellom glidsone og festesonen. Tørk bort pussestøvet på sålen med litt papir/fiberlen

2)      Legg på base. Må alltid ha et lag i bunn med smøring som en «heft» til dagsaktuell voks. Dette heter base.

a) Enkelt alternativ: Legg på et lag med blå voks; SWIX V30, smelt det inn i sålen med smørejernet (har du temperaturinnstilling på jernet stiller du det på 110 grader). Kjøl ned og kork ut. Kork fra kantene og inn mot midten. Hold smørekorken mot sålen med ca 45 graders vinkel, med andre ord; bruk kanten av korken. Hvis du ikke har mulighet til å smelte inn dette med smørejern kan du ev bare korke det godt inn godt istedenfor.

b) Mer avansert alternativ: Spray på et lag med grunnklister; SWIX KB20. Pass på å dekk til nærmeste del av glidsonene slik at det ikke kommer noe klister der. Stryk ut med tommelen på hver side av midtranden mens det enda er vått. Alternativt kan man legge på et lag med grunnvoks, f.eks Grønn Toko Base, SWIX VG 35 eller tilsvarende – smelte inn med jernet og så korke (som ovenfor). Etter dette er kjølt ned til romtemperatur legger du så på et lag med SWIX V30 (vanlig blå voks), smelt inn og kork ut.

 

Skiene er nå klare til å smøres med dagsaktuell voks. Fin regel at man legger tre lag dagsaktuell voks (oppå basen) – kork ut hvert lag (som beskrevet ovenfor). Nevnte base kan også fint smøres med klister på toppen dersom det skulle bli aktuelt.

 

Slik værprognosen ser ut nå (minus 1 grad og lett snøvær) heller vi i retning av at det blir voksføre. Må vente med å smøre dagsaktuell voks til vi kommer opp til skistadion. 

 

HUSK Å MØTE OPP CA 1,5 TIME FØR START – så rekker dere å gjøre klar ski, varme opp etc. NB! Tar ca 20 min å gå fra parkeringsplassen og opp til Skistadion i Lillomarka.

 

 

LYKKE TIL i helgen!!!