Vi gjør oss klar til de Olympiske Leker med LYN SKI

Da er det bare å gjøre seg klar for OL, med to Lyn gutter, så er det ekstra spennende i år! Her er oversikt over hvordan man kan følge deres jakt på medaljer. Sendingene går på TV Norge og Eurosport, man kan eventuelt laste ned D-play eller Eurosport Player (begge er gratis), hvis man vil se OL på andre plattformer.

På søndag klokken 07.15 går startskuddet for 30 km fellesstart med skibytte med to Lyn gutter på startstreken, så still vekkerklokkene! Lyn gutta Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger debuter begge i OL og vi ønsker gutta lykke til! Vi kan forvente oss at begge gutta kommer til å sette sitt preg på dette løpet ved å sette stor fart i feltet, da hverken HC eller Simen har sin styrke i en eventuell spurt.

Fredag 16. februar klokken 07.00 stiller begge Lyn gutta igjen til start, denne gangen er det 15 km fri teknikk individuell start som står på programmet. Her er både HC og Simen blant favorittene! Simen tok sin første verdenscupseier tidligere denne sesongen i nettopp 15 km fri teknikk i (Toblach 16. desember), mens HC ble nummer 6. Vi krysser fingrene for at begge gutta er i sin livs form denne dagen!

Søndag 18. februar klokken 07.15 går startskuddet for 4 X 10 km stafett menn. Laget er ikke tatt ut ennå, men hvis 15 km går som vi tror og håper, så stiller Norge med en Lyn gutt på 3. etappe (fri teknikk). At vi får begge gutta med på stafettlaget er ikke sannsynlig. Begge har sin styrke i fri teknikk, men ingen av dem er naturlige valg for å gå siste etappen som også er i fri teknikk, på grunn av manglende spurt egenskaper.

Da er det bare å glede seg! Siste individuelle OL medalje vunnet av en Lyn løper var Ivar Formos fantastiske seier på 50 km i Innsbruck OL i 1976, så det begynner å bli noen år siden. I tillegg til Ivar Formo har en Lyn utøver vunnet gull i OL, Alf Andersen i hopp 1928. Vi er uansett utrolig stolte av å ha to Lyn gutter med i OL, så får vi se om de skriver seg inn i Lyn historien med GULL skrift!