Helg med 100

Riktignok for de spesielt interesserte – men de har vi mange av i LYN SKI!. Nå er 100 løpere samlet – fra 12 gjengen til juniorgruppa – på skitrening hos broderfolket i Torsby Skintunnel. Ute skinner sola på gresset! SE FILMEN

Torsby2011_lordag2_6

Ja, vi innrømmer det med stoisk ro – dette er for de med en litt over middels interesse for snø og ski. Moro er det også!

Torsby2011_lord_2 Torsby2011_lord_1

Med joggesko på bena,  ski og denslags i bilen var det bare å styre mot Torsby i Sverige. Noen av oss kom i går – så det ble tid til en første økt på ettermiddagen. Å pakke super og lue satt nok litt langt inne, de smarteste hadde også med seg dunjakke. Det var lurt. I går var det kaldt også ute…

I dag skinner solen og det strømmer til av store og små i rødt, hvitt og blått. Det formelig myldrer. Litt måtte man jo undre seg ved starten til dagens første økt. Hallen åpner kl. 09 – og ti minutter før var køen ganske så lang. Nesten så man skulle tro det var et skikkelig ”rea” der inne. Den gang ei, kun kø for å kaste seg ut i sporene som strekker seg innover i tunnelen. Og folk hadde stått opp i otta for å rekke frem. En gjeng 15-16 åringer kjørte av gårde kl. 06 med Håkon S bak rattet. Slå den!

Gresset er grønt og alt annet av plantevekster er også frodig ute, solen drar opp stemningen på det hele. Men, det merkes nok ikke mest av gjengen i tunnelen. Her går det i Rhode extra og Swix 60 – glatte forhold etter at snøen nå har gjort jobben sin i mange måneder. Her trener jo mange store gjennom sesongen når vi andre ligger uttaskjærs og bader.

Det trenes og trenes – og vi lover mer oppfølging og flere bilder. Men, vi rekker mer enn ski og staver. I kveld er det duket for det store store slaget – nemlig bowling tävling på høyt nivå. Det blir kuler og krutt og spenningen formelig ulmer  i luften – ”vil Åsne være like god som i fjor?”. Vil 15-16 dunke 2000 ned i bowlingskoene eller er de kortere smartere med kule? Håkon H påstår han er best i bowling, om det betyr bedre enn på ski frykter vi nådeløs kamp. Foreldrelaget er henvist til en bane – og 19 stk skal her kjempe om kuletilgang. Juniorgruppa har komprimert sitt nærvær i år – og trenger bowlingtid til teknikk, mat og søvn  – dessverre. Vi trenger de som forbilder – også i bowling!

Da går vi mot lunch og avsluttende økter. Vi skal se om vi ikke kan få samlet alle 100 på ett spor og foreviget årets første innsats på det hvite – følg med….

NY status: kl.17:55 – Det går mot middag og nå har det kommet mange….just nu er det nok mange slitne sjeler som har skiftet mundur – det gjøres klar til middag – og så den store store bowlingkvelden! Men først – tilbakeblikk på ettermiddagen – se på den gjengen!

Torsby2011_lordag2_7

Dessverre har mange løpere nå nådd igjen de eldste i høyde – og uten en krakk bak ser det jommen ikke ut som om vi er så mange…. men som sagt teller vi her hundre hoder.

Alle har vi vært i tunnelen store som små  (små er her representert med Christine – som er «søskenbagasje»).

Torsby2011_lordag2_5

Det har blitt gått og gått, det har blitt varmet opp, det har blitt kjørt intervall – opp og ned i mente, svetten har silt og melkesyra har nok spredd om seg hos opptil flere. Selv observerte jeg ivrige oppmenn som heiet frem sine grupper, ivrige trenere som peste på – og sågar Håkon S som fulgte sine løpere hakk i hæl og peste de så glosene haglet fra løperne…. en riktig god økt!

Torsby2011_lordag2_1

Her er det 13 gjengen som gjør seg klar til stafett. Det gikk så snøen pisket rundt. Ny sesong – skøytingen satt! Det gikk fort – og jubelen var upåklagelig.

HEIA LYN!

Siste Torsbyrapport, lørdag kveld: Bowlnig gikk så det suste!

Torsby2011_lordag3_5

Over stokk og sten – baner og renner. Det er ingenting å si på konkurranseinstinktet – hverken hos barn eller voksne. Her er noen fra G/J 15-16. Tipper vi rett er det trener Audun de heier på her. Og det var all grunn til å juble for Audun. Han var god – også i bowling. Kanskje ikke rart! Som en av de virkelig gode juniorløperne i sin tid (og det er ikke lenge siden) tilbragte han mange mange timer, runder og dager på Torsby. Og da vet vi at det også ble mange timer i bowlinghallen. Slik er det bare – skal man gå ski i tunnel må man bowle etter middag! Så – Audun «striket» i hytt og pine – . Håkon S på det andre 15-16 laget imponerte med telemarksnedslag hver gang ballen suste av sted – det slo også svært ofte heldig ut.

Torsby2011_lordag3_13

Ivrige var de – i alle rekker, oppad og nedad. Her en blanding av aldersgrupper som heier frem Birk hvis jeg ikke tar feil.

Torsby2011_lordag3_7

Hos de voksne ble det knviskarp konkurranse. Her er Arnt i slaget. Det ble minst en strike. Det var knyttet stor og intens spenning til utfallet av de voksnes rekker – da innen bowling. Håkon H hadde flagget høyt sin overlegenhet på banen som så absolutt skulle knuse Åsne – hun var nemlig desidert best i fjor. Kanskje derfor var også da Åsne skråsikker på egne ferdigheter. Med den store gruppen voksne delte vi massen i fire lag – et slag på hver i ny og ne. Team Håkon H startet sterk men falt helt sammen. Åsnes lag kom heller aldri helt opp. Carl Peter sine soldater holdt det jevnt enda Tore slo et slag for laget til Åsne! Mens Team Annik startet svakt – og steg så jamt til de øverste høyder. Godt hjulpet av – kanskje ikke overraskende – den ivrige Einar. Han tok nemlig ansvar på flere baner! Eva, Bjørn og Helen slo også godt fra seg – nok til en solid seier.

Torsby2011_lordag3_1

Dessverre kom da ikke juniorgjengen – de lader opp til morgedagens testløp og har reservert tunnelen en time før vi andre slipper til. Resten av horden kjører økter til ulike tider fra etter frokost. Nå er alle godteposer fulle – snop er best i Sverige! Torsby har godis så det holder. Og kjenner vi ungene rett klarer de både snop og trening med glans!

HEIA LYN!

ab