Her er snø og skirenn!

En ypperlig start på vineterferien. Allerede torsdag var flere av gårde. Halv fem stod sjefssmører Jo Alexander med flere hjelpere klare i smøreteltet – klare til kamp. Og kamp har det blitt – røbb/klister/tørrføre/klister med dekke/røbb allikevel??? Hvor er vi – jo på VIND. Det er NM U23 og Norges Cup for juniorløpere. LYN SKI har et tyvetals løpere som halser rundt i løypene og ditto antall støtteapparat med og uten smørere. Program: Fredag – sprint klassisk/Lørdag klassisk intervallstart/Søndag: fri intervallstart.

IMG 3458

Og hvordan er så et NC. Vel, vi skal ikke gå detaljer – men gi deg noen noen glimt. Så kan vi legge til etterhvert som dagene kommer. Løperne skal gå tre dager – tre ulike distanser. Det kommer løpere fra hele landet – her yrer det av dialekter og mange mange ivrige unge. Langrenn har en fremtid – det ser vi. Konkurransene er harde – og forholdene ofte høyst varierende. Her på Vind ble det ikke blå extra føre – tvert imot – som vi innledningsvis ymtet om – et evig skifte. Det drypper, det snør, det er opphold, det er litt kaldt og vips varmere – Røbb har så langt vært vinnerskien. Hva det blir i morgen tør ingen spå! Med seg på lasset, eller kanskje mer som sjåfører, har de unge håpefulle et knippe støtteapparat. Vi er minst like mange voksne som utøvere – om ikke flere. Det er hopetall av smørere. Noen proffe, som vår Jo Alexander, andre nesten proffe, noen semi og mange mange «wanna be». Det går i glider, pulver, klosser, mer pulver, driller, riller og alt hva en skismører kan ønske seg! Smøreteltene er store – skiparene mange – og løpere  er evig takknemlig for den enorme innsatsen som legges ned fra smørerteamene. Når Jo Alexander med flere stikker ned før Aftenposten har begynt å dele ut dagens avis har de også med seg både Hans Kristian (hovedtrener) og trener Jostein ut i sporene – og det testes og testes. Etter kommer så alle andre smørere som også bruker time på time på time. Til sist løpere – som har starttider fordelt utover dagen – i morgen er gutter ute først, så herre, og til sist jentene. Et yrende liv. 

IMG 3442

På VIND har de forberedt seg godt – 

 

IMG 3443

ikke minst er dette nødvendig (det er mange flere slike rekker)

 

IMG 3444

mange lag har egne semibusser, containere osv rigget på stadion, mange kjørere langt! og mange flyr!

 

IMG 3447

Her kjenner alle seg igjen – både små og store skiløpere – Dette smaker renn!

 

IMG 3448

Men her tar det en litt annen sving enn Oslo Skifestival og vår egen SEB Oslo Sprint. Dette er en liten bit av innsiden av et smøretelt.

 

IMG 3449

og mer fra smøretelt – et knippe testski…

 

IMG 3451

alle uten bobil, småtrailer, camping og annen hjulmoro leier plass i smøretelt – og det er 3-4 slike satt opp …

 

IMG 3452

dette ble uklart – sikkert like greit – pulver før jernet kommer – (pulver gir skien bedre gli, brukes i kontrollerte doser (ikke til små barnski) – koster en formue – tilhører skapene hos Milslukern med nøkler – styr unna til poden er gammel nok….)

 

IMG 3455

time på time tilbringes ved smørebenkene

 

IMG 3456

viktig med maske! lungene bør definitivt IKKE ha pulver – 

 

IMG 3460

dette må til – for den som smører fra tidlig morgen til sene kveld – 

I morgen kommer det bilder av løpere……..