Herlig stafett dag i Kollen

Ingen tåke kom, det var passelig kaldt, litt vanskelig å smøre for feste, laaang bilkø opp, små luker til bilene – men SKIGLEDEN var der og hurraropene runget gjennom løypene. Fremtidens skinorge tok ansvar – ivrige lag fra 8-14 år og så kom 15-16 for jaktstart. LYN SKI hadde horder av lag – og godt med løpere i alle høyder og løyper. 

IMG 6328 

Først ut var MIX 8, 9, 10 år. dvs. jenter og gutter i alle tre aldersgruppene. Vi har policy på ikke å toppe lag før de bikker inn i ungdomsteamet – dvs. 13. Så i 8-10 klassen var det god mix – jenter/gutter/små/store/raske/og alle andre! Det samme gjaldt 11-12. Her, om noen titter inn i resultatlistene til festivalen – kan hende de stusser. Noen lag er fryktelig raske og gode. Vi vet at andre topper – og det er klart at om vi har jevne gode lag med mix 11-12 – som konkurrerer mot rendyrkede gutter i 12 års klassen – så blir listen som den blir. Vi derimot, er ikke så hysterisk opptatt av rangeringen – det er Skigleden, Fellesskapet og en God Dag Ute Sammen som teller. En stafett kan gi mange en skikkelig god skifølelse – og det liker vi godt!

IMG 6290

Aller yngste – 8-10 år klare til start her

For 13-14 var det duket for rangering, nytt i så måte. Jentene gikk det bindingene holdt på alle tre lagene, godt jobbet. Her var det kun J13 med, bortsett fra Brinje. Kort lest betød det at konkurransen her høyset opp var mot rene jenter 14 lang, med store sterke damer! Våre jenter bikket inn til en flott 12 plass med Theresa, Tora og Karoline. Dernest fulgte Margrethe, Brinje, Filippa, Nicoline, Anna og Selma med godt driv og god innsats i løypene. På guttesiden stormet førstelaget til G14 inn til en 5. plass, flott! Halvor, Benjamin og Ulrik som staket med heftige tak til mål på ankeretappen. To lag til gikk solid i sporene med Otto, Kristoffer, Jacob og Birk, Herman og Tarjei. Hos gutter 13, og husk at her er det horder av lag og fyrer som man tar for menn når de suser forbi, gikk de inn til en 23. plass med 1. laget – Harald, Kornelius og Georg. Flere lag fulgte med Jørgen, Lukas, Trym, Lukas og Stian. 

IMG 6376

Noen av jenter 13 som gikk – pluss Stella (foran/super raskt ut på 8-10): Tora, Karoline, Selma, Brinje

 

IMG 6378

Noen mix av gutter som gikk: Gustav, Kornelius, Georg, Stian og Jørgen

Hos 15-16 var det Jakstart. Og for den som lurer litt – ja, det er som på tv. Først går man ett renn den ene dagen (lørdag her) og så starter man søndag alt ettersom man kom i mål lørdagen. Det legges da ekstra spenning til allerede ladede løpere. Til dagens dyst hørte også med litt vanskelige smøreforhold. Heldig for oss har vi noen gode gamle som kan bidra. Knut Nævestad, hvis rekker av sønner har bikket ut av juniorsortimentet, har årevis med erfaring og stoisk ro når det skal lades til renn og smørekofferten ikke viser seg fra sin beste side. Knut bisto 15-16 til stor nytte og glede begge dager. Råd til oppvarming, forberedelser før rennet osv. ble også servert. Tusen takk! Og starten gikk – jakten var igang. Tunge forhold etter hundrevis av lag med yngre som hadde banet vei i løypene. I Hellnerbakken lå det som rullende hauger av tykt «salt» – og det gjalt å skuffe seg vei oppover. Hos 16 åringene kom Nickolay først i mål på en 10 plass, Ola fulgte med 15 og Herman på 28. Hos jentene var Amanda raskestinn til en 11.plass og Cathrine og Oda fulgte bak på hhv 31 og 32 plass. Best hos 15 åringenes jenter var Anna på 23 plass, tett fulgt av Johanne. Med 90 løpere til start i G15 var konkurransen hard. Trym kom best ut på en 34.plass fulgt av Kristoffer (42) og Tobias (57). 

En lang helgs ferd mot kveld bikket så i havn. Takk til strålende arrangement som ga mersmak for mange. Super innsats av egne løpere og det evig-alltide støtteapparat. Mange småsøsken som lærer at man stiller for å heie – og har man en racing under kan man plutselig få være med å gå…. når det er stafett. Flott innsats – og imponerende. Vi snakker mange små barn – som stiller i et enormt startfelt – holder roen og går! Og mange ungdommer som kjenner trykket, holder roen og gir jernet! Det ligger mye god trening til resten av livet her! Med kvelden godt i havn og ny uke på start – gleder vi oss alt til neste helg og ny runde i Kollen. Da med KM!

En liten bildekavalkade – litt ymse. Det ligger et eget album med en bunke bilder i bilde galleriet (bla ned på siden, klikk og finn der det er bilder).

/Annik

IMG 6282

Dette er ikke kaotisk, det er bare livlig og folksomt. Det var det også når vi hadde godt over 30 lag som gjorde seg klar – sånn ca ganske samtidig med tre løpere til hvert lag og ditto foreldre med flere….

IMG 6287

Yngste gjeng klare til start – mix 8-10 år

 

IMG 6298 

Mix 8-10 har startet, legg merke til Stella som stikker av til høyre!

 

IMG 6310 

Godt fokus og fart!

 

IMG 6315

En glad gjeng – vel gått!

IMG 6346

Mange til dyst, 11-12 åringer, mange LYN SKI løpere, Gustav til venstre – han gikk fort!!

 

IMG 6362

Jenter 13 – gikk fort forbi – og opp

 

IMG 6369

Enda en glad gjeng!

 

IMG 6371

Tora ut fra veksling –

Og Eva tok også noen knips – Her trener Tinus med gjengen fra G16

Tinus med 15-16

 

G15-16

G16 med Espen, Nicolay, Herman og Ola

Og sist ut, men ikke minst – J16 med Cathrine, Amanda og Oda

J16