HL på hjemmebane

Trenerhilsen!

Vi i trenerteamet ser tilbake på HL 2022 som en kjempe opptur, hvor vi fikk vist frem den store bredden og fellesskapet i 2022 utgaven til Lyn HL gruppen.  Fra Lyn var det totalt 41 deltagere påmeldt, desidert største klubb!

Etter X-antall økter med forberedelser så var endelig torsdagen før HL her. Gruppa var samlet til tradisjonell gjennomgang av løypene og siste finpuss av form.  God stemning og blikkene fra andre klubber kom raskt når den store gruppen med løpere med like klær og Lyn logoen kom gående.  På ettermiddagen var vi samlet til siste peptalk på klubbhuset, smoothie, frukt, Quiz og Brownies. Vinnerne av quizen ble gutter 15.

Endelig var dagen kommet 5 km skate sto på programmet, nervene i smøreboden og Lyn teltet var til å ta og føle på. J15 var først ut. De hadde kjøpt inn glitter, fargepenner, øyenskygge.  Alle skulle ha på det utøvere og trenere, trenerteamet konkluderte ved slutten av dagen at det var ikke like stas å stå med øyenskygge og glitter på sekunderingspost.    J15 leverte varene, Ida og Ada nr. 8 og 9.  Marte, Mina LV og Mina SL slår seg inn på 20 tallet! 5 J15 jenter topp 30! Adeline går sitt livsrenn! Utrolig gøy. Neste gruppe G15, Markus innen på en god 11 plass. Oliver og August leverer også veldig bra renn! I J16 leverte Lisa et godt renn!  G16 etter korona og dårlig form finner Torjus formen i tide til HL og går inn til en rå 6 plass.  De 10 andre G16 gutta leverer også et godt renn.

Neste dag er det klart for klassisk sprint. I J15 går videre Ada og Mina LV, mens Ida, Marte og Mina SL er like på utsiden. Stella leverer også 2 veldig god renn, det beste trenerteamet har sett av henne på 2 år!.  Ada og Mina LV  blir utslått i kvartfinalen, etter å ha tapt jevne dueller i sine heat. I J15 var det 11 jenter til start, 100 % av utøverne!   I G15 går Markus videre etter en kruttsterk prolog. En av dagens største gleder for trenerteamet var at Oliver også akkurat klarte å karre seg videre fra den sterke 15årsklassen. Philip leverer også en veldig god prolog, livsløp! Markus vei mot finale stopper dessverre i semifinalen, med veldig liten margin. J16 går 3 stk videre, Frida leverer en kjempe prolog nr. 5, etter mye skadetrøbbel stor opptur. Anna og Eira går også videre, siste nevnte går videre som nr. 30 med 13 hundredelers margin!! Maria leverer også en god prolog, går et av sine beste løp noen gang!  Frida kommer seg videre fra kvartfinalen, ser utrolig sterke ut i semifinalen, men blir felt. Trenerteamet er sikre på at hun falt fra en finale.  Anna og Eira ryker i kvarten. Lyn har 9 stk videre fra prologen, ¼ av deltagerne på start! Klubben med fleste løpere videre, dette må vel også kanskje være klubbrekord med 9 stk videre og løpere fra alle klasser! Enormt!   Dette viser en utrolig stor bredde!

Oppsummere de individuelle løpene med at vi viser en enorm bredde og mange utøvere i alle klasser. Vi mangler prikken over i, men det lover godt for neste års HL og de kommende juniorårene!   Med god trening videre vil utvikling fortsette og prikken over i vil komme!

På kvelden lørdag samles vi til dagbankett på klubbhuset. Oppmann Jens Christian og hans medhjelpere har stilt i stand til pizza og brus. Veldig god stemning.

Dagen etter er HL stafett. I gutteklassen går Torjus inni til seier for Oslo 1. lag samtidig som Tuva vinner prologen i junior VM! Resten av Lyn gutta leverer også god etapper.  I Jenteklassen dominerer Oslo, 4 av 6 første lagene i mål er Oslo lag. Oslo 2., Oslo 3., og Oslo 4., går inn til plassene 4-6. Samlet på disse lagene er over 50% jenter fra Lyn.

Gjennom hele helgen har utøverne hatt enorme takket være et stort og solid smøreteam.  Utøverne og trenere vil takke Jørgen (ansvarlig), Paul, Mads, Rune, Arnfinn, Arild, Amund, Trond, Peter, Fredrik, Peer og Håvard for enormt gode ski!

Trener Simen Åmodt Amundsen

Bilder: Jørgen Hyvang

 

Flere bilder: