Landslaget med gratis skishow – Rådhusplassen 11. juni

Velkommen til fart og spenning – rulleski og masser av landets beste skiløpere! Årets skishow med rulleskirenn på Rådhusplassen går av staben torsdag 11. juni kl. 18.00. VELKOMMEN!

Tirsdag 11. juni arrangerer guttene og jentene på det norske langrennslandslaget sammen med sin hovedsponsor Aker og klubbene Lyn, Heming og Høybråthen rulleskiløp på Rådhusplassen. Det er gratis for publikum. Overskuddet fra rennet går til stiftelsen Aktiv mot kreft og deres arbeid med å etablere og drifte Pusterom på sykehus over hele landet. Hele det norske landslaget i langrenn stiller til start i eliteklassen klokken 18.00, etter at det har vært prologer for eliteløpet klokken 15.00 og rulleskiløp for bedrifter fra klokken 16.00. Program og løypekart finner du også her: http://www.skiforbundet.no/osloskishow/Sider/Program.aspx

Her er foreløpig deltakerliste: http://www.skiforbundet.no/osloskishow/Sider/Utøver.aspx

Bakgrunn/fakta 

Hele det norske landslaget i langrenn, menn og kvinner, ønsker å gjenskape vinterfestene fra Holmenkollen i sentrum på sommeren, og inviterer derfor folket til et gratis rulleskirenn på Rådhusplassen tirsdag 11. juni. De norske langrennsstjernene, med vinnerne fra i fjor, Marit Bjørgen og Øystein Pettersen i spissen, skal konkurrere på byasfalten etter en innledende konkurranse hvor ulike bedrifter konkurrerer mot hverandre. Løpet, Oslo Skishow, har start og målgang på Rådhusplassen og består av to runder på rundt 600 meter. Med kvartfinaler, semifinaler og finaler, får publikum se løperne tett på – og i full aksjon – mange ganger. Hvert heat består av seks utøvere. Landslaget i langrenn arrangerer Oslo Skishow sammen med sin hovedsponsor Aker og Oslo skikrets ved klubbene Heming, Lyn og Høybråthen. Landslagsutøverne har bestemt at overskuddet fra løpet skal gå til stiftelsen Aktiv mot kreft og dets landsomfattende arbeid med å etablere og drifte såkalte Pusterom (lavterskel trenings- og aktivitetssenter hvor kreftpasienter får kyndig veiledning og kommer i gang med fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling).

Pengene fra fjorårets renn gikk til Pusterom på St. Olavs hospital i Trondheim, som ble åpnet forrige uke. Rulleskirennet er gratis for publikum, men gjennom blant annet et betalende bedriftsløp og et Akerski Party er målet å samle inn mer enn de 250 000 kronene som ble samlet inn i fjor.

I tillegg til rulleskirennet, som også kan ses på en storskjerm, blir det rigget til en scene hvor det blir god underholdning av ulike artister. Fra kl. 15.00 er det liv og røre på Rådhusplassen med prolog før eliterennet som en del av Norgescup på rulleski og bedriftsløpet hvor mellom 15 og 20 lag er påmeldt. 

Selve eliterennet vises på NRK kl. 21.40 samme kveld.


Mer informasjon om Oslo Skishow: www.osloskishow.no eller https://www.facebook.com/pages/Oslo-Skishow/512954628768538?fref=ts

For mer informasjon om Aktiv mot kreft: www.aktivmotkreft.no