Ny suksessen i Skisporet ! «Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl!»

I helga 9-11 Januar blei Skandinavisk Cup arrangert i Falun, Sverige for senior. Som ved tidligere senior renn i år presterte utøverene våre meget gode resultater!

 Lyn Ski stilte med 4 senior løpera ved skirenna i Falun helga som var, og som tildigere i årets sesong gikk utøverane «LYN» raskt i skisporet.

På fredag var det 15 km fristil på programmet. På start stilte Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Fredrik Ole Olereid Andersen. Bendik Persch Andersen valgte denne dagen å spare seg til lørdagens sprint. Derimot gikk dei andre tre utøverane svær gode renn. Ved passering 10 km var faktisk resulatlista slik at Simen var nr 1 forran Hans Christer. For ein noe partisk sunnmørsk hovedtrener i Lyn Ski begynte då drømmen å komme om dobbelt Lyn Ski på toppen. Desverre for sunnmøringen og utøverane blei det litt tøft ut på den siste 5 km runden, noko som medførte at Hans Christer blei nr 5 og Simen nr 8 omtrent 30 sekunder bak vinneren tidligere verdensmester fra 2011 Matti Heikkinen forran Anders Glørsen (vant World Cup 15 km fristil i Davos før jul!). Fredrik Ole gikk også et bra renn og kom i mål på 62 plass.

Lørdag stilte bare Bendik P. Andersen til start. Feltet som skulle ut å gå sprint prolog var nærmere World Cup nivå på enn Skandinavisk Cup, da heile landslaget i sprint til Norge, Sverige og Russland var på startstreken. Dessto meir imponerande var det derfor at Bendik kom i mål på ein 22 plass! Tidsmessig var han 10 sekunder bak Pål Goldberg som vant prologen forran Eirik Brandsdal (Kjelsås). I kvartfinalen blei det derimot tøft og Bendik røk da ut, noe som medførte han tilslutt ble nummer 27. Tross dette, utrolig sterkt av utøveren fra Nordberg som i år går for Team NTNUI.

Søndag stod 30 km fellestart med skibytte på programmet. Til start var dei same tre som frå fredagen (Bendik fikk desverre ikke stille grunnet for høye FIS-punkter). Det blei en «rysare» av et skirenn hvor totalt 7 løpere kom seg avgårde fra resten av feltet etter klassisk delen. Feltet blei i storedeler av klassisk delen dratt av Didrik Tønseth, Matti Heikkinen, Emil Iversen, samt våre egne to Lyn løpere Simen og Hans Christer. Tilslutt bestod gruppen av 6 løpere inn mot de siste 1,5 km hvor Matti Heikkinen satte inn et voldsomt rykk i hoppende padling, den eneste som var i nærheten av å svare var Emil Iversen (OBS: Matti H kan bli farlig i VM !). Hans Christer var sterkest av våre utøvere og kom seg i mål på 3 plass (som vist på bildet ovenfor), Mens Simen klarte å spurte inn til 5 plass rett bak Didrik Tønseth. Fredrik Ole gikk også et kjempe sterkt renn og gikk imål som 45 etter å ha spurt slått 4 løpere de siste 100m. I sammendraget er nå Hans Christer vår beste mann på en 2 plass, 7 fattige poeng bak Vegard Bjerkreim Nilsen i ledelsen. I tillegg til dette er Simen H. Krüger nok helt sikkert i troppen som skal til U23 VM i Kazakstan i starten av Februar.

Som alltid uten mat og drikke duger helten ikke, men kanskje ennå mer uten gode ski kan en ikke konkurrere mot de store gutta. Som tidligere i år var skiene fantastiske både fredag og søndag. En stor takk må Jo Aleksander Lænn, Jostein Moe, Jan Muren (Heming), Sverre W. Kaas og Olav Stadaas (Heming) ha for fantastisk jobb iløpet av helga. Fleste test km på ski fikk derimot hovedtreneren selv (Hans Kristian Stadheim), men flest timer i smørningsbuda hadde heilt klart de andre herrene ovenfor! For det er nemelig slik at ingen ting her i livet kommer av seg selv , eller «det e itjnå som kjem tå sæ sjøl». Det jobbes utrolig hardt for å legge forholdene tilrette for at utøverene skal prestere. Vi gratulerer også Astird Jacobsen med seier søndag og 3 plass på fredag. Astrid fikk også nyte godt av arbeidet til smøre teamet i helgen. Det er fantastisk bra samarbeid mellom de to klubbene noe begge klubber sine utøvere så langt i år har nytt utrolig mye av.

I tillegg til dette må vi nevne en annen Lyn Ski utøver Anders Mølmen Høst som fikk 6 plass i helgens Jiserska! Mer om dette kommer her på Lyn Ski sine sider. 

Resultatene sålangt i år viser vi kan og at vi har gjort en bra jobb i sommer og høst, men for alle i Lyn Ski sine utøvere uavhengig av aldersklasse, ein må bare forsette å gjøre «jobben» minst like bra som så langt for som en trønder sa/sang 

———————————————————————————-

Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl

Det kjem ein dag, æ veit itj æ, han kan vel kåmmå snart
Da ting ska skift og nye ting ska moas ætti kvart
Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl
Da e det opp te dæ og mæ ka lei allting ska ta
Og hugs på det som Lenin og Marx og Mao sa:

Det e itjnå som kjem tå sæ –
Sjøl e du lett som ein spøl
Men sammen så veie vi fleire tonn
Med littegrann hjølp gjer det littegrann monn
Det e itjnå som kjem tå sæ sjøl !
 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=jAX1MPhRs3g

————-————————————————————

av : Hans Kristian Stadheim

HEIA LYN!