Lyn Ski med å dominere i Ski Classics etter Anders Mølmen Høst sitt fantom løp!

Anders Mølmen Høst fikk sitt definitive gjennombrudd i internasjonalt langløp søndag da han gikk inn til en 6. plass i Jizerska. Dermed er Lyn Ski med å kjempe høyt oppe også i Ski Classics. Til helgen går tredje renn, La Diagonela ved St. Moritz i Sveits. Les Anders sin blogg fra rennet.

Flere av utøverene gikk gode renn forrige lørdag under Ski Classics sitt andre renn.

«Søndag 11.01 gikk langløpslaget til Lyn Ski andre renn i Swix Ski Classics – Jizerská Padesatka. Vi var fem utøvere som ga jernet i konkurranse mot proffene i de Tsjekkiske skoger.

Rennet er 50 km langt og har en mer kupert løypeprofil enn det første rennet i cupen, La Sgambeda. Dette er et renn hvor de fleste deltagerne, med noen få unntak, tidligere har valgt å gå med feste. I år var forholdene spesielt krevende. Det var kraftig regn over løypa både fredag og lørdag. Søndag kom kuldegradene, men det ble utfordrende for arrangøren å få løypa jevnt preparert grunnet mye vann og tynt med snø flere steder. Flere av oss var usikre før start om en skulle velge med eller uten feste. Det er spesielt vanskelig å ta det valget når forholdene har variert så mye de siste dagene, slik at det blir vrient å få full oversikt over hvordan det faktisk vil være når konkurransen pågår. Av Lyngutta valgte Joar Thele og Anders Høst blanke ski mens Stian Andresen, Fredrik Grøvdal og Sondre Grønvold gikk for feste under skiene. Farten fra start var høy og løpet ble hardt som ventet. For undertegnede ble resultatet til slutt en 6. plass totalt som er mitt beste resultat i et Ski Classics renn noensinne. I tillegg ble jeg beste ungdom og tok dermed innpå viktige poeng i konkurransen om den rosa ungdomstrøya som for øyeblikket bæres av svenske Bill Impola. Dette er en sammenlagt konkurranse for de under 26 år. Joar og Stian kom inn med bare tidelers mellomrom som henholdsvis 39 og 40. Fredrik gjorde et godt renn og ble 48. I tillegg kom Sondre på 57. Alt i alt ble det en bra helg for Lyn Ski. Seieren gikk til Morten Eide Pedersen.

I løpet av helgen har vi også hatt med et veldig godt støtteapparat bestående av vår eminente smører Peder Stadaas, Tom Andresen, Håkon Høst og Brita Mølmen. Støtteapparatet har sørget for testing og forberedelser av ski og langing av drikke underveis, noe som er helt essensielt og få til på en god måte.»

Link til resultater fra rennet

Link tv-sending

Etter dette rennet er Anders Mølmen Høst nr. 10 sammenlagt i årets Ski Classics, og nr. 2 i kampen om den såkalte ungdomstrøya. Se http://www.langrenn.com/stillingen-alle-troeyer-i-swix-ski-classics.5662248-335926.html. For de som vil følge med på våre unge og lovende utøvere går neste renn alt i morgen den 17 januar. Rennet kan du sjå på TV2 frå kl 08:55, sendingen med kanskje interjuv frå teamløperene våre starter kl 08:30. Vi gleder oss og håper gutta er i slag.

Av: Hans Kristian Stadheim og Anders M. Høst