LYN SKI Moseteråsen i Marcialonga

Marcialonga søndag 27. januar ble årets første Ski Classics-renn for langløperne. For tredje året på rad var vi innlosjert på Hotel Alpino Varena, en perle bare et par kilometer Nord for målbyen Cavalese. Fredagen før løpet ble brukt til løypegjennomgang av øvre del av løypa, mens lørdagen ble brukt til skitest. I et så langt renn som Marcialonga gjelder det å få testet skiene både i høyere og lavere deler av løypa for å sikre at skiene holder seg gode løpet gjennom. Frank Jernberg fra Bull Ski & Kajakk var med på turen og sørget for at testing av ski, struktur, produkter, gliding og rill var av beste kvalitet.

Gjennomgang av Marcialonga-løypa i strålende solskinn

I elitepuljen for kvinner stilte LYN SKI Moseteråsen med Gina Flugstad Øistuen på start. Barbro Sætha ble dessverre syk og kom seg ikke nok til å kunne forsvare fjorårets 15. plass. Gina valgte å stake de 70 km fra Moena til Cavalese på blanke ski, og sto ble årets beste Lynløper med en sterk 22. plass.

Hos gutta skulle Sondre Grønvold, Petter Kaarby, Fredrik Schwencke og Vegard Vinje forsvare Lyns ære. Med en særs dravillig Petter Eliassen i front, ble det et helt vanvittig tempo hele løpet gjennom, og vi fikk virkelig sett forskjellen på proffene og oss halv-satsende, der alle har full jobb/studier ved siden av.

Sondre Grønvold inn til en sterk 54. plass i årets Marcialonga. FOTO: VISMA Ski Classics/Magnus Östh.

Sondre og Vegard slo følge store deler av løpet og endte til slutt på henholdsvis 54. og 58. plass. Petter sesongdebuterte med 75. plass, mens Fredrik Schwencke staket seg inn til 105. plass. Dette er meget respektable plasseringer, men som lag håper vi i herreklassen å kunne samle noen topp 40.-plasseringer i løpet av sesongen.

Vegard Vinje gikk inn til 58. plass, like bak Sondre Grønvold. FOTO: VISMA Ski Classics/Magnus Östh.

Dagen etter løpet ble brukt til dagstur til Seiser Alm. Et Alpeparadis der ryktene sier opp mot 300 soldager i året. Dessverre landet vi på en av de 65 andre dagene, men fikk oppleve noe solgløtt innimellom. Dette er allikevel et treningseldorado for langrennsløpere som anbefales på det varmeste.

Fredrik Schwencke langer ut i diagonalgang foran den karakteristiske fjellklippen ved Seiser Alm.

Vi sier takk for turen til alle som var med, og retter en spesiell takk til Bull Ski & Kajakk samt Moseteråsen Hafjell som gjør at vi får et godt nivå på vår langløpssatsing.

Langløperne