Juniorene i Lyn Ski viste muskler på Gålå!

Tradisjonen tru var det siste helgen i november sesongstart for de fleste satsende juniorene og NC for senior på Gålå. Spesielt Lyn Ski sine eldre junior viste seg frem under de to konkurranse dagene.

 

Frå 28 til 29 novmber blei det arrangert både skisprint (lørdag) og distanserenn (søndag) for junior og senior utøvere på Gålå, under Gålå-Sprinten. Lyn Ski kan skryte på seg å være i suveren klasse hva angår deltakere begge dagene. Dette viser at vi både har et godt miljø og at det nok kommer nye talenter oppover. Det virker vertfall slik om resultatene i vinter spesielt hos junior blir like gode som i helgen!

For senior var skirennene en del av NC noe som medførte at alle utøvere som ikkje hadde muligheit å gå WC stilte opp. Med andre ord var heile norges eliten på startstreken. Rennet på søndag var også spesielt viktig i forhold til å kunne sende inn en sterk søknad om å få mulighet å gå Wold Cup på Lillehammer neste helg. Det var nettopp dette Simen H. Krüger gjorde da han rykket i fra heile startfeltet på søndages duathlon. Desverre holdt rykket ikke heilt inn, men 5 plass medførte Lyn gutten fikk tildelt startplass først kommende helg på Lillehammer, hvor han skal konkurrere ilag med klubb kammerat Hans Christer. Ellers må vi nevne den sterke prestasjonen til Solveig H. Krüger 19 og Jonas U. Frorud, som på tross av et skibytte der han tapte over minuttet grunnet at han presterte å legge skiene sine i feil bås endte tilslutt som nummer 32. Under sprinten lørdag klarte bare Henrikk Bakke og komme seg igjennom prologen (19) og såg veldig sterk ut heilt til eit feilskjer likefør mål gjorde han rauk ut i kvartfinalen. Fleire andre var nærme å komme seg videre frå proplogen som: Simen, Bendik og Håkon, men desverre var dei for treige denne gongen.

 

Simen H.Krüger virker å være sterk etter han gikk fra hele norges eliten fra front posisjon under søndagens 20 km duathlon for senior. Det holdt bare nesten til seier, men til helgen går han WC for Norge på Lillehammer.

I tillegg til gode senior prestasjoner må det også nevnest at spesielt juniorgruppen besviste de trolig har gjort noen riktige treningsvalg iløpet av sommeren og høsten. De aller fleste junior utøverene hadde en meget god sesongåpning i helgen på Gålå. Alikavel bemerket trenerene at teknikk og svingteknikk nok er noe har forbedringspotensiale på utover vinteren (da blir jo resultatene ennå bedre). På distanserennene for juniorene (10 og 5 km) kan det nevnest at Lyn Ski hadde 3 mann topp 12! Henholdsvis Simen T. Rolfsen 5, Halvor Kleivi 11 og Erik Bø 12. Simen og Erik var også begge sterke i sprinten dagen tidligere hvor Erik ble nummer 10 og Simen knuste til med en 2 plass! I tillegg må vi nevne den sterke 3 plassen til Amanda H. Spjældnes i J17 år, og at flere andre imponerte stort med tanke på dette er første skikonkurranse for året! Som hos senior utøverene var de aller beste utøverene fra juniorklassene tilstede.

 

Simen Thune Rolfsen virker å ha hatt en god barmarksperiode før skisesongen den talentfulle 18åringen var høyt oppe begge dager under skirennene på Gålå.

Helt til slutt må det nevnest den vanvittige jobben som ble lagt ned hele helga av spesielt Jostein Moe, Ricard Bakke og Jonas Bakke. Vi sender også en takk til Heming som vi hadde et fantastisk team work med gjennom hele helgen. Dette samarbeidet bidro til meget gode ski alle dager, selv om det er muligheter for forbedringer også på dette punktet utover vinteren! Vi gleder oss til forsetelsen i vinter. Om en uke er det blandt annet Skandinavisk Cup i Finnlandm, samt Lyngarennet (12-13 desember). Vi håper å se mange utøvere fra de aldersbestemte klassene der!

 

Hans Kristian Stadheim

Hovedtrener Lyn Ski