Lyst til å prøve terrengsykkel?

Les mer om terrengsykling eller landeveissykling gjennom Rye Sportsklubb Du vil finne mange fra Lyn ski der allerede.  

Sykkelgruppa for barn og ungdom
– aktivitet, gøy og sosialt på landeveien og i terrenget
Barne- og ungdomsgruppen i Rye har treningstilbud til barn og ungdom i alderen 7-18 år i både terreng-, landeveis- og utforsykling. Vi arrangerer treninger hvor det legges vekt på å mestre sykkelen i et felt på landevei eller i ulikt terreng. Vårt viktigste mål er å få deltagerne til å bli glad i aktivitet, være ute i skog og mark, og ha glede av sykling. Vi legger tilrette for både mosjonisten som vil drive det som en ren hobby, og de som ønsker å satse aktivt på sykling. Sykkelgruppen har et godt miljø, og vi har også egne jentegrupper.

For de yngste legger vi vekt på at barna skal få en trygghet på sykkelen, slik at de kan bruke mer av sin oppmerksomhet til å følge med i trafikken når de ferdes på veien.

Se informasjon om treningstider.

 
Trening med racersykkel foregår i Maridalen, mens trening på terrengsykling skjer med utgangspunkt fra Sognsvann. Dette passer for dere som liker utfordringer med fart og spenning.

I terrengsykling har vi delt opp i grupper tilpasset alder og nivå. I tillegg har vi egne jentegrupper. Hver gruppe ledes av en utdannet trener. Fra den sesongen utøverne fyller 14 år, får de tilbud om individuell treningsoppfølging. De som er 15 år og eldre får tilbud om gratis trenerutdanning med påfølgende mulighet til en trenerjobb i klubben.

Terrengsyklingen skjer i et område fra Sognsvann og over mot Grinda på Korsvoll, der Skogsjefen har godkjent flere stier som treningsbane for organisert terrengsykling. Trening på landeveisracer skjer i Maridalen. Deltakere på treningene må melde seg inn i Rye og betaler en liten treningsavgift. Vi anbefaler også at de løser en lisens som inkluderer forsikringsdekning under trening og konkurranser. Treningene starter opp rett etter påske og foregår frem til høstferien, se etter dato og tider i aktivitetskalenderen.

Det er gode muligheter for å prøve seg i konkurranse, enten på landevei eller i terrenget i hhv Oslo landeveiscup eller Nissancup. Her møtes syklister fra andre klubber i Oslo og Østlandsområdet, og får prøvd ferdigheter og kapasitet.

Alle nye medlemmer som deltar på 5 treninger får Ryes sykkeltrøye. Vi arrangerer treningssamling på våren, sommersykkelskole 2 uker i sommerferien og klubbmesterskap på høsten. I tillegg premierer vi alle som leverer inn regnskap over tilbakelagte kilometer på trening og i ritt.

Mer informasjon om treningene.

For foreldrene kan vi trøste med at dugnadsbelasningen er liten.

Kontakt barne og ungdomsgruppa i Rye via e-post hvis du vil ha mer informasjon.

Rye har informasjonsmøte på Rønningen folkehøgskole i Myrerskogveien 54 på Kjelsås tirsdag 24. mars kl 18. Åpent for nye og eksisterende medlemmer. Det serveres pizza.