NM 2013 Gåsbu

NM GÅSBU – mange gode Lyn Ski prestasjoner og opplevelser

Fra torsdag til søndag hadde Lyn Ski en solid tropp på senior NM på Gåsbu utenfor Hamar. Hedmark viste seg fra en vinterlig side med kuldegrader, sol og snø. Vang Skiløperforening hadde fått i stand et meget godt arrangement hvor løpere, støtteapparat og publikum var god ivaretatt. Stemningen ble så god at i pausene mellom øvelsene jomet allsang som trubaduren i matteltet dro i gang utover hele stadion. Som vanlig leverte smøreteamet, denne gang med Peder og Richard i førersetet, de aller beste skiene til våre utøvere, ingen slår oss der. Takk til støtteapparatet med Richard, Peder, Hans Kristian, Eirik og Jostein som gjorde en utmerket jobb!

IMG 7879

Første øvelse som våre løpere deltok i var 15 km fristil for menn, her stilte Fredrik Schwencke, Henrik Bakke, Håkon Hjelstuen og Hans Christer Holund.  Her ble det tidlig klart at det var Hans Christer som var den som hadde den beste dagen og gikk inn til en meget sterk 15. plass, de andre guttene hadde det litt tyngre og plasserte seg litt lengre ned på resultatlisten og var nok ikke helt fornøyd med dagen.

IMG 7822

Fredag var det klar for sprint, her stilte igjen Håkon og Henrik i tillegg Johannes som hadde kvalifisert seg som junior til NM senior gjennom sin 8. plass i sprint på Norgescupen i Steinkjer for junior. Sprintløypen var hard og lang og det var ingen som vurderte å stake, altså en real klassisk sprintløype. Håkon leverte en meget god sprint og var kun 2-3 sekunder unna å komme videre fra prologen, og sikret seg en flott 44.plass. Johannes og Henrik var ytterligere 5-6 sekunder bak Håkon. 

IMG 7936

Lørdag var dagen med flest Lyn løper i aksjon på de individuelle øvelsene HC, Fredrik Ole, Håkon, Henrik og Fredrik S. stilte alle på 30 km med skibytte.  Dette ble en kraftprøve for guttene våre, igjen var Hans Christer i slag og gjorde sin bestenotering i senior NM med en 11 plass, meget stekt, han ble da behørig kommentert av NRK kommentatorene og berømmet for sin heroiske innsats for å gjøre alt for å henge med ledergruppa. Våre første års seniorer og junioren vår som stilte til start hadde nok stor respekt for øvelsen og var noe forsiktig til å begynne med, men etter hvert gikk Henrik seg sikkelig inn i løpet og gikk seg oppover i feltet det endte også med en bestenotering for han i seniorsammenheng med en glimrende 47. plass. De tre andre gjorde også sine saker bra og gikk jevnt og godt, og jevne var de med plasseringer fra 65 til 70 som også var bestenoteringer for dem i seniorsammenheng – med andre ord vår beste dag på NM!!

IMG 7877

Søndag stafett – for en Lyn dag.  Med i alt 8 Lyn lag i aksjon var vi største klubb.  Vi stilte med følgende jenter på stafetten, Lyn 1 – Agnes, Solveig og Synne, Lyn 2 – Kristin Hjelstuen, Mie Bjørndal Ottestad og Kristin Halvorsen.  Våre unge jenter, fire juniorer, en første års senior og en 16 åring(Mie), gjorde det veldig bra, en 24. plass på førstelaget og en 40. plass på andre laget lar seg høre i et startfelt på rundt 60 damelag. Her ser vi absolutt potensial for våre jenter til å kapre premieplasser neste år. Morsomt og inspirerende for Mie og Kristin Halvorsen å få debutere i den kanskje største nasjonale dame stafetten som er arrangert.

IMG 7951

Mie og Solveig

Herrestafetten ble en spennende opplevelse for alle de 6 lagene som var i aksjon. Med totalt 134 lag til start ble det påstått at det var rekord for en NM stafett. For flere av juniorene var dette deres første møte med verdenstjernene i konkurranse og en opplevelse å ta med seg som inspirasjon for videre trening. Det var i første rekke første og andre laget som satte sitt preg på stafetten, på førsteetappen hadde vi forventninger til at førstelaget skulle henge med teten hele veien noe vår startmann Hans Christer viste med å være inne blant topp ti ved veksling, det som overrasket mer var at andrelaget med Fredrik Ole på førsteetappen fulgte Rønning, Sundby & co hele førsterunden og vekslet etter 10 km som 23 mann bare 1 minutt bak lederen.  På andre etappe holdt Fredrik S fortsatt første laget inne topp 15 og til slutt sikret Henrik en god 20. plass på vårt førstelag. Andre laget fortsatte med å gå opp mot sitt aller beste og både Morten og Håkon leverte meget gode etapper og holdt den fine 23 plassen gjennom hele stafetten. To lag inne blant de 23 beste av 134 lag er meget bra og holdt til premie for begge lagene.  Tredjelaget med Johannes, Fredrik G og Sondre levert også godt og lå hele tiden rundt 53-57 og endte til slutt på 57 plass. Fjerdelaget med Stian, Eivind og Sindre gikk seg inn til en 87 Plass og femtelaget med Lars, Sebastian og Olav med en 92. plass gjorde solide løp. Vårt støtteapparat lag med Hans Kristian, Espen og Peder startet med et umulig utgangspunkt som 134 lag, altså bakerst i feltet og kjempet gjennom hele stafetten mot det store spøkelset om å bli tatt igjen med en runde, dessverre ble de stanset rett før siste runding selv om de ikke ble tatt igjen.  Synd men en heroisk innsats av støtteapparatet som hadde ladet opp med skitesting, sekundering og pulver inhalering gjennom flere døgn.

IMG 7897

Neste åre er det NM i Molde da stiller vi med en enda bredere tropp på seniorsiden, vi gleder oss allerede.

 FA (bilder ab)