NM: Lyn Skis 1-lag med sterk 15. plass

Lyn Skis unge herrelag toppet fjorårsresultatet og ble nr. 15 i stafetten da NM på ski ble avsluttet på Voss søndag.

Ski NM på Voss ble avsluttet søndag med sol, realt vintervær og faste fine spor i det som er årets store mønstring av topp skiløpere i Norge, nemlig NM stafett. Noen lever i den villfarelse at det er tynt bak Petter Northug i norsk langrenn. Tvert om har vi en bredde som langt overgår våre konkurrentland. Det finnes bare på herresiden trolig et hundretalls løpere som har toppsatsing i langrenn som sin hovedaktivitet. I dette harde beitet stilte Lyn Ski modig opp med hele fem lag; fire i herreklassen og ett i dameklassen. Med unntak av to første års seniorer, var samtlige av våre stafettløpere juniorer, de aller fleste debutanter i et senior NM. De skulle alle få erfare at nivået er en del hakk tøffere enn det de er vant til i junior. Lyn-løperne lot seg ikke skremme av det, og tross sin unge alder kom de hederlig fra det.

Best gikk det med førstelaget herrer. Fredrik Schwencke hadde nok gjerne ønsket at han skulle fått til et av sine mange gode løp akkurat på denne stafettens første etappe. Det ble ikke helt slik, men han ga det han hadde og vekslet som nr. 29. Avstanden til lagene foran var ikke umulig. Anders Mølmen Høst gikk deretter en kanonetappe. Med 5.beste etappetid, bare 55 sekunder bak Martin Sundby førte han laget helt opp til 15. plass. Simen Hegstad Krüger gikk deretter en sterk 3. etappe og forsvarte 15. plassen i et hardt felt – hvor han knivet med fjorårsvinner Skogn helt til målstreken.

Damelaget med Agnes Karlseng, Solveig Hegstad Krüger og Synne Myhre, alle juniorer gikk inn til en flott 24. plass i damer senior. Aller best gikk Solveig (17) med 13. beste etappetid. Også i dameklassen ble det trønderseier med Varden, men her fulgte Oslolagene Heming og BUL på de neste plassene.

Trønderdominansen er overveldende i norsk langrenn; de besatte plassene 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 12 og 14 i herreklassen! Bare to Lillehammer-lag klemte seg ellers inn blant topp ti. Oslo-lagene må finne seg i å spille en divisjon lavere, med Rustad på 10., Røa på 11., Høybråthen og Stovner på 13. og Lyn Ski på 15. plass.  På plassene etter fulgte Bærum Verk, Njård og Kjelsås. Koll stilte ikke lag i år.

Lyns 3. lag med to yngre juniorer, Morten Nævestad og Sebastian Torgersen, sammen med Johannes Sørlig Hagerup, knivet hardt og var like ved å slå andrelaget som bestod av de tre eldre juniorer, Håkon Hjelstuen, Sondre Grønvold og Fredrik Ole Oldereid Andresen. Lagene endte på henholdsvis 40. og 42. plass. Lyn Skis fjerdelag med Stian Svendby, Einar Kielland-Mørdre og Fredik Grøvdal fulgte på en hederlig 53, plass, så vidt slått av Bergenslaget Fana, som hadde trener Karsten Tornes på laget.

/Håkon Høst