Norges Cup i Steinkjer for junior_smørerne tar alvoret

Smørere

Til helgen arrangeres Norges Cup (NC) for junior i Steinkjer. Til Trøndelag har vi sendt 20 løpere, 9 jenter og 11 gutter. Det er en stor gjeng i juniorsammenheng!  Det blir konkurranse i klassisk og skate. Her møtes Norges beste juniorløpere til en lang helg med harde konkurranser. Vi ønsker våre løpere lykke til!

Med på lasset er en god del foreldre. Her ligger servicenivå høyt! Det skal ordnes, kjøres, handles, smøres ski og ellers en masse annet. Kari Spjeldnæs er vårt info-ankepunkt inn mot gjengen og vil sende oss info! Vi liker å følge med i alt som skjer både høyt og lavt i klubben!

Torsdag er dagen for forberedelser. Varebilen med ski, smørebord, kasser fulle av smørejern, rotorbørster, festesmøring, glidere og annet nødvendig utstyr ankom Steinkjer stadion kl. 07.30. Erik Libæk Hansen og Atle Jensen kjørte fra Oslo onsdag halv fire onsdag, etter et lite hamburgerstopp i Alvdal og en litt lenger sovestopp i lånt hus i Steinkjer inntok de som de aller første teltet der Lyn Ski har to smørebåser. De fleste foreldrene kjørte biler oppover onsdag kveld, løperne tok tidlig fly torsdag og ble kjørt med Team Kollen-bussen via hotellet i Verdal til stadion. Steinkjer skiklubb har sørget for 10 000 kubikk med nylaget snø og etter et par runder var tilbakemeldingen fra løperne at det er en passe kupert og god løype. Det er kaldt, rundt femten minus, god glid og lett å få feste. Etter at løperne tok bussen tilbake til hotellet var foreldrelaget i gang med fortsatte forberedelser. Jostein Moe konstaterte at morgendagens glider blir SkiGo HF grønn som ikke er å oppdrive i Steinkjer. Men det ordnet seg! Lars Krüger og Einar Thorstensen hadde hver sin blokk og vi hadde nok grønn glider til å gjøre alle ski klare til fredag. Ny forsyning kommer med Runar Person som kjørte fra Oslo torsdag ettermiddag.

Fredag morgen skal vi være 19 juniorløpere, 3 trenere og 15 foreldre fra Lyn Ski på plass på Steinkjer stadion. Jostein & co sørger for pulver fredag morgen, foreldrelaget legger festesmøring og løperne er klare til start. I morgen klassisk distanse, 5 km for jentene, 10 kom for guttene. Første Lyn-løper ut er Vilde Thorud som starter kl. 10.39.

 

Smørere gjør jobben!: Einar, Erik (med ryggen til) Tore Olaf og Atle

 

bard og olav

 

 

 

Jostein med maske

Hardt å være trenere? Jostein fanget av Tinus