Norgescup helg

I helgen var det Norgescup for senior og junior. Krevende forhold og løyper på Åsen og Vind. Det er evigheter siden det har vært arrangert Norges Cup, og flere av våre juniorløpere har aldri fått muligheten til å være med, nettopp på NC. Dagens smitte er selvsagt en utfordring, med løpere som stadig må takk av med noen dagers forkjølelse. Og, om du lurer, Norges Cup (NC) er konkurranse for alle løpere fra hele landet. Og vi lover, de kommer, fra nær og fjern. Alle ivrige skiløpere som bærer langrennssporten videre. Neste NC ut for junior er Jr NM på Nes helgen 11-13 februar. Deretter Meråker 11-13 mars.

Magnus Sedeniussen (bildet) gikk på Vind. Han ble 45 i seniorklassen/fellesstart, hvilket er meget sterkt. Johan Tjelle, også LYN SKI løper, ble nr. 10! På Åsen var det mange sterke prestasjoner blant junior både i jente og gutteklassene under sprint fredag, skate lørdag og klassisk søndag.

Fra topp 30, som er meget godt i NC kan vi rapportere: Fredag gikk Tuva inn til 5. plass på sprint (K19-20), mens Armann og Petter gikk inn til hhv 7. pl og 18. pl i prologen. Lørdag med skate gikk Tuva inn til ny sterk 5. plass, mens Nora tok en 30. plass, begge i kvinner 19-20. Søndag med klassisk gikk Tuva inn på en ny sterk plassering, nå nr. 4. Nora fulgte på en 18. plass. Hos menn 18 var Filip inne på en meget sterk 14. plass, mens i menn 19-20 tok Petter en god 17. plass og Armann 22. plass.

Sist nevnes, men aldri minst – SMØRERE. Vi er så heldige å ha et solid knippe ivrige smørere som bruker tid og har lyst til å bidra på store renn. Jørn Schrøder leder junior smøreteam, og koordinerer. Summen blir at ALLE løpere som går Norgescup får GODE SKI. Jan Gundersen besørget ansvaret for senior. Som ekstra ressurs leide vi inn Jostein Moe, mangeårig trener og smører i LYN SKI. Med seg i loopen hadde de en solid håndfull smøreforeldre.

Og, GODE SKI ble det, på ALLE!