Norgeseliten til Kollen med LYN SKI og venner

Junioreliten til VM-løypene

Årets skisesong går mot slutten, men her kommer en godbit neste års juniorløpere kan glede seg litt ekstra til.

Norges Skiforbund har nemlig tildelt Statoil Norges Cup Junior 2018 til Oslo-klubbene Bækkelagets Sportsklub, IL Heming og LYN SKI.

Fredag 16. februar – søndag 18. februar 2018 vil det yre av talentfulle langrennsløpere i Holmenkollen – i de samme løypene som ble benyttet under VM 2011 og skiskytter-VM 2016, og som benyttes hvert år under verdenscuprennene i nasjonalanlegget.

Det endelige konkurranseprogrammet er ikke lagt, men trolig vil det følge samme mal som tidligere sesonger. Det vil si én distanse i hver stilart, samt tette dueller og høy fart i det som er juniorenes NM-sprint.

– Som arrangør skal vi gjøre vårt beste for at forholdene ligger til rette for noen uforglemmelige dager i hovedstaden. I disse dager jobber organisasjonen med å skaffe frivillige som skal gjøre dette til et godt og trygt sted for utøvere og støtteapparatet vi alle er avhengig av, sier Henning Nilsen, leder av organisasjonskomiteen.

Erfarne arrangører

Det begynner å bli noen år siden Norges Cup-sirkuset var i Oslo. I 2012 var Kjelsås IL arrangør av junior-NM.

Og det er et erfarent arrangørmannskap som står bak også denne gangen. Med kretsmesterskapet i Oslo, Lynsprinten, Hemingstafetten, Hemingrennet og Norway Cup på merittlisten er det ingen tvil om at det finnes mye kompetanse i arrangørklubbene.

– At de beste juniorene skal få lov til å bryne seg i de tøffeste løypene i WC-sirkuset bør være en selvfølge, og med dette som bakteppe var det en enkel beslutning for oss klubbene å finne veien frem til dette samarbeidet, fortsetter Nilsen.

Ikke minst kan Oslo som arrangørsted by på meget bra overnattingskapasitet og offentlig kommunikasjon.

Mer informasjon om arrangementet kommer senere.

Velkommen til Holmenkollen og Oslo i februar!