Ny på renn ?

Det er mye man kan lure på når man skal på renn for første gang! Vi har alle vært der for første gang – en gang. Nøl ikke med å spørre og ta kontakt. Mail til post@lynski.no eller ta kontakt med oppmann. Litt praktisk info følger under.

Påmelding gjøres stort sett via Min Idrett (ikke Telenor og Klubbmesterskap). Følg med på terminlisten og meld på innen fristen. Ved etteranmelding påløper dobbeltreningsavgift, hvor vi må etterfakturere dere for halve  beløpet. Ellers betaler klubben startkontingent.

Sjekk starttider. Dette legges ut på hjemmesiden til klubben som arrangerer. 

Alle renn legger ut startlister ca torsdagen før et renn som går av staben i helgen. Er det renn begge dager er det gjerne klassisk lørdagen og skøyting søndagen. Møt opp minst en time før hvis det er klassisk. Er det satsningrenn stiller vi med smørehjelp. Det blir kø for å få hjelp, og man trenger da litt godt med tid. Er det skøyting har man bedre tid, da kommer dere med klare glatte ski. 

Parkering: Alle renn har egen parkering, det oppgis gjerne på nettsiden for rennet. Man gjør gjerne klart et jorde for parkering. Ta med en femtilapp. Parkering koster 50 kr – da får man også program med startlister. Det er parkeringsvakter som angir parkeringsplass til hver bil.

Før løperen skal gå: Ca en halv time før er det lurt å varme opp. Gjerne med gruppen. Litt på ski, litt løping med staver, noen spensthopp. Hold bevegelsen. Ca et kvarter før er det lurt å ta av ekstra tøy – bortsett fra en evt. boblejakke (som er utenfor skijakken eller racingdressen). Ta av evt. overtrekksbukse hvis det er racingbukse under. Mange har ikke det – da er det mindre å passe på! Ca fem-ti minutter før start går man til startslusen. Der får man hjelp til å ta på brikke (hvis det er brikke). Mor og/eller far må bli igjen utenfor gjerde. Barna venter i riktig rekkefølge, eller de ropes opp (ved startnummer – som alle kan se) – hvis de er i en «oppvarmingsbås». Det er alltid funksjonærer rundt som hjelper til.

Starnummer får dere der LYN SKI er. Førstemann (gjerne fra de eldste) henter posen med startnr til alle. Startkontingent er betalt av LYN SKI.

Start på renn: Man starter gjerne to og to. Det står en starter (person) og passer på barna. Når det er få sekunder igjen sier han fra, og klokka begynner å gå. En nedtikking man fort blir vant til. Så sendes man av gårde. I løypa er det løypevakter hvis det er uklart hvor man skal gå.

Mål: Ved mål får man ofte premien. Der venter også saft. Hvis det ikke deles ut premie i mål er det sermoni etterpå.

Ta med: en matpakke, litt drikke, varm jakke er ofte fint, ski og staver, 50 kr til parkering, en liten kjeks kanskje.

ab