Referat Tour de Lyn

bilde_043.jpgTour de Lyn fortsatte suksessen fra i fjor og gikk av stabelen 18-20 september. Her følger utførlig referat fra Anders.

Referat Tour de Lyn 

Tour de Lyn fortsatte suksessen fra i fjor og gikk av stabelen 18-20 september. I år som i fjor var det et rulleskirenn med 3 etapper over like mange dager. I tillegg til 12 Lynløpere fra junioravdelingen var det 20 andre ivrige skigutter fra Oslo og omegn som deltok.

 

I år som i fjor var det et rulleskirenn med 3 etapper over like mange dager. I tillegg til 12 Lynløpere fra junioravdelingen var det 20 andre ivrige skigutter fra Oslo og omegn som deltok. 

Dag 1, fredag, ble det gjort unna ca 5 km prolog med individuell start. Her gikk løypa fra Hammeren og inn til Maridalen skole. Derfra bar det nedover en bratt bakke nedover til velhuset, etappen avsluttet ved Brekkekrysset. Selv om dette var en relativt kort etappe sammenlignet med de andre, var det tydelig at folk var slitne der de lå pesene langs gresskanten i målomerådet etter rennet. Etter dag 1 hadde Øyvind Anmarksrud fra Jevnaker Ski sikret seg den gule ledertrøya, og lå dermed gått an til å gjenta prestasjonen fra i fjor. Audun Formo Hay fikk den grønne spurttrøya mens Sindre Bjørnestad Skar fra Bærums Verk tok føringen blant yngre junior og kunne tre på seg den sorte trøya.

 

Etter å ha smakt litt på Maridalen første dag var det nå klart for å kjempe om hvem som var raskest hele veien fra Brekkekrysset og inn til Skar og tilbake igjen. Nå var det fellesstart som sto for tur, og med nylagt asfalt og strålende sol var forholdene svært gunstige for rekordtider. Og det ble det! Vinneren denne dagen Sindre Wiik Nordby staket seg gjennom den 15 km lange løypa på 36.11 og sikret seg i tillegg den grønne trøya ved å vinne alle spurtprisene underveis. Men gode tider ble det på hele feltet og alle løperne holdt en gjennomsnittsfart fra 20 km/t og oppover!

 

Etter en flat dag med tørt vær fulgte en bratt dag med vått vær. Nå var det klart for siste dag med le Tour de Lyn. Løperne kjente det på kroppen og det var en stresset stemning i forkant av start med en rekke koordineringer i forbindelse med jaktstarten som snart skulle avholdes. På forhånd visste vi at Touren ikke var avgjort enda, og at det kunne bli store forskjeller i tid på etappen som hadde Tryvann som siste destinasjon. Øyvind Anmarksrud lå fortsatt i ledelsen med Lyns store håp Audun Formo Hay få sekunder bak. Deretter var det en liten luke ned til Sindre Bjørnestad Skar, før resten av feltet fulgte tett i tett. I regn og sur vind ble dette en virkelig kraftanstrengelse. Starten gikk fra Bogstad camping, og det var ikke mange hundremeterne før bakkene startet. Øyvind Anmarksrud var det ingen ting å gjøre med. Han kunne puste lettet ut da han nådde Tryvann og seieren var i boks. Lyns beste ble Audun som beholdt andre plassen. Ellers så det ut til at hele gjengen gutter som hadde kavet seg opp bakkene til Tryvann nå hadde fått brukt alle sine krefter og var klare for litt velfortjent hvile.

 

Takk for et flott renn. Vi gleder oss til neste år!

 

Anders Mølmen Høst

Bilder finner du HER