Reisebrev

Les reisebrev fra samlinger på Beitostølen og Sjusjøen.  

Kalenderen viste lørdag 15. november, og den store dagen for Wang Toppidretts langrennsløpere var kommet. Dagen vi hadde gledet oss til siden fjorårets Wang-samling i Kiruna. Det var tid for årets samling, med Beitostølen som reisemål. TV-bildene, fra åpningsrennet dagen før, viste fantastiske forhold, med snødekte skoger og løyper som bare lå og ventet på oss.

Biler og busser forlot Oslo tidlig samme morgen, fullstappet av utstyr og forventningsfulle Wang-elever, godt representert av Lyn Ski, ved Sondre, Audun, Håkon og undertegnede. Langs Valdres svingete veier kunne man høre Wang-guttenes høylytte snakk om alt fra damer til Espen Eckbos nye rollefigurer. Men samtalene tok en brå slutt da Beitostølens vinterføre omfavnet oss. Vinteren var her, og det var vi og!

audunbeito.jpg

Bergo Hotell stilte med store velmøblerte hytter, som bidro sterkt til å gjøre dette til en fantastisk samling som vi neppe vil glemme. Skiføret var, som vi tidligere bare hadde drømt om, helt fantastisk, med trikkeskinner så langt øyet kunne se og et landskap dekket av god gammeldags natursnø.

Sammen med landslagsløpere fra blant annet Norge og Sveits fikk vi mange fine økter i Beitostølens løyper. Onsdag var det klart for testløp; 5+5 km duathlon, hvor Audun og Håkon sto som forhåndsfavoritter. Begge innfridde og 1. og 2. plass til Lyn, med Audun 16 sekunder foran Håkon, noe som vitner om mange gode treningstimer i løpet av sommeren og høsten. På 3. plass fulgte Sindre Selvig fra Kjelsås, et drøyt minutt bak Håkon. Sondre gikk en meget god fristilsdel, så også han vil vi muligens se mye til på øverste del av vinterens resultatlister!? 

hkonbeito.jpgFør vi rakk å blunke viste kalenderen fredag 21.november, og uka på Beito var over for vår del. Men vi hang ikke med leppa av den grunn. Etter en tidlig morgenøkt pakket vi nemlig bagen og dro videre til Sjusjøen, hvor en ny samling stod på programmet, nå i regi av Team-Kollen. Nå var hele Lyn-gjengen samlet, og et komplett Lyn-tog (for anledningen i nye, hvite dresser!) var nå tilbake i sitt rette element, nemlig i skiløypas trikkeskinner. For som kjent: "Der andre klubber kommer en og en, der kommer Lyn-toget i samlet flokk."

Også her var skiføret kjempefint, og alle fikk mange gode timer på ski i løpet av helgen.

Mandag, samlingens siste dag, var det klart for nok et testløp; fristil, 5 km for jentene og 10 km for gutta. I Natrudstilens lysløyper leverte Lyn-løpere nok en gang gode løp og ble den dominerende klubben i gutteklassen med 4 blant de 9 beste. Best ble Audun og Vegard på henholdsvis 3. og 5. plass. Også på jentenes 5 km ble det levert gode løp av Lyn, ved Karina og Mari.

team_kollen_natrudstilen_2039-1.jpgEtter testløpet vendte vi nesa hjemover, alle enige om at dette hadde vært en flott samling, og med følelse av dette vil bli en sesong der Lyn Ski vil markere seg på både lokale og nasjonale og kanskje til og med på internasjonale resultatlister! Vi sier bare: "… To be continued"…

Hilsen Bendik Persch Andersen, juniorgruppa team_kollen_natrudstilen_2118-1.jpg