Rulleski og Mundal

Og da var det duket for et av høstens høydepunkt, nemlig rulleskitrening med Steinar Mundal for G/J 15-16. Høstmørke, Konnerud, fokus, svette og høy stemning.

GJ15_16_rulleski_SM3

Og alle kom presis til Tåsen for oppmøte. Staver, ski, hjelmer og tørt tøy ble stuet i bilene. Vi rullet ut i høstmørket – retning Konnerud. Convoyen talte tre biler – og det gikk i stødig tempo til Drammen og Konnerud. Her ventet Steinar Mundal. Verdens beste teknikktrener på langrenn. Han er også mentor og trener for Landslaget! Kunnskapet sitter som tykke lag rundt en vennelig utstråling. Alt formidlet i en herlig dialekt. Her var alt klart for tidenes trening for vår gjeng med høyst spente og motiverte jenter og gutter i 15-16 års gruppa.

GJ15_16_rulleski_SM4

For et anlegg! 5 km med krystalleklare rulleskiløyper – badet i en fontene av lys. Her var duket for god trening! Når bare drammenserne så var ferdige med sin torsdagsøkt senket også roen og stillheten seg over anlegget. Avbrutt av stavtak og taktfast pust fra våre løpere samt da rettledningsord fra Mundal. Steinar og Audun stod støtt i bakken med falkeblikk på løperne som stadig gjorde fremskritt – rettere knær, lavere ned, kraftigere skyv, fremover med staven og roligere tak.

GJ15_16_rulleski_SM8 GJ15_16_rulleski_SM6 GJ15_16_rulleski_SM7

Nærmere ni – etter enda mange tak oppover bakkene, rullet de i full fart ned til parkeringen. Og – vi tuller ikke – nedover, skikkelige bakker! Ingen fall – bare stor stemning. Vel tilbake til bilene var det å takke for seg, skifte, finne en matbit og rulle hjem til byen. Løperne fikk mye å tenke på, Audun fikk enda mer kunnskap – og nok en kraftig kilde og inspirasjon til mer trening og forbedring! Nå kan snøen bare komme!

GJ15_16_rulleski_SM5

ab