Rulleski VM i Aure

En prat med våre løpere som er tatt ut til VM på rulleski i Aure 9. til 13. august.

ellabendik

Vår egen Ella Gjømle Berg, var også kvalifisert til VM på Aure. Dessverre har Ella fått en betennelse i låret som nå forhindrer henne fra konkurranse et par uker. Aure og VM blir byttet ut med lett trening. Dessverre for alle oss som liker å følge med Ella, og alle hordene av yngre LYN SKI jenter som har Ella som et godt forbilde og er stolt av å ha henne i klubben.

Betennelsen hindrer ikke Ella å se mot nye mål etter Aure. – Tour de Lyn er selvsagt på kalenderen. Det er også noen renn igjen, men dessverre da ikke VM – sier en ganske skuffet Ella.

– Det har vært mye rulleskitrening i sommer og formen har vært godt. Jeg ble nr. 3 i Mjøndalen og slo mange landslangsløpere i Oslo. Jeg gleder meg også til skisesongen når den så smått starter, avslutter Ella.

Seks raske svar fra Ella:

Favorittfilm: Pulp Fiction

Favorittmat: Forrett: Kamskjell, Hovedrett: Lammecarré og dessert: Crême Brulé

Favorittdrikke: En god rødvin og blå farris

Beste distanse og stilart: Sprint – begge stilarter

Forbilde: Før var det Bente Skari, nå er det egentlig ingen.

Andre favorittidretter: Friidrett

 

Da blir det Bendik Persch Andersen, også kalt Benn’ern av gode venner, som blir vår Lyn-løper under VM. Bendik er første års senior, men på grunn av andre aldersregler internasjonalt enn i Norge skal han gå VM i juniorklassen. Han har flere gode rulleskiløp denne sesongen og har blant annet slått sitt forbilde Øystein Pølsa Pettersen!

– Målet i VM er gull, sier Bendik ubeskjedent til Lyn Ski. Han skal gå sprint samt stafett og gleder seg stort. Han er bedre med rulleski enn med ski på beina og sier selv at det kan være fordi han er stor og sterk og får dermed mer igjen fra hardt asfaltunderlag. På rulleski er også farten høy slik at taktikk ala sykkel blir ennå viktigere.

I sommer har Bendik trent tradisjonell skitrening med mye mengde, men med fokus mot topping av form for de store rulleskirennene.

Det satses også videre mot skisesongen og da med mest fokus mot sprintrenn.

– Gleder meg til VM. Dette blir gøy, avslutter Bendik. Og det gjør vi også. Det blir spennende å se hva Bendik kan få til der. Konkurransen sendes også på TV – følg med på de fartsfyllte øvelsene!

Seks raske svar fra Bendik:

Favorittfilm: Inception

Favorittmat: Taco

Favorittdrikke: Melk

Beste distanse og stilart: Sprint, klassisk

Forbilde: Øystein “Pølsa” Pettersen

Andre favorittidretter: Landveissykkel (Tour de France)

cpt/ab