Senior til Sognefjellet

Full aktivitet i mange grupper og selvsagt er junior-senior gjengen i god driv. Sist helg (mens juniorgjengen fremdeles svettet over siste eksamensøkter) dro en god gjeng seniorløpere til Sognefjellet for ski, snø og mye vær. Her følger en fersk beretning fra Fredrik Ole og Anders. 

Sognefjellet SENIOR 2013

Fire snøfylte treningsdager på Sognefjellet er unnagjort for flere av Lyn Skis seniorløpere. Vi har hatt noen innholdsrike dager med mye trening. Sognefjellet er et attraktivt sted for skigåing sommerstid og benyttes hyppig av landslaget i tillegg til aktive skiløpere fra Norge og Sverige. Fokus for denne treningssamlingen har vært å bygge videre på grunnlaget og øke utholdenheten for å tåle mye hard trening utover høsten. Vi har derfor gått mange lange rolige turer kombinert med lange intervaller i moderat fart, typisk 3×1 runde a 7 km. I tillegg har vi trent mye skiteknikk. Til sammen har vi gått rundt 2000 kilometer, og dermed fått brukt snøen på Sognefjellet godt. Stian har bevist hvilket seigt skinn han er med en daglig morgentur på 4 timer etterfulgt av en 2 timers økt på ettermiddagen. Generelt har Lyngjengen stort sett vært av de skiløperne som har startet øktene først og avsluttet sist, når løypene har stengt.

 Været har variert med fire årstider på hver runde, dette til tross så har vi rukket å bli både brune og røde alle sammen. Føret har derimot stort sett vært veldig bra, men til tider har forholdene vært løse i svingene og bakkene. Dette har utfordret de litt rustne skiferdighetene etter vårens avbrekk, med knall og fall som resultat på de fleste av oss. Blant annet klarte Anders på tre forsøk, i samme sving å kjøre ut to ganger i tillegg til en aketur på magen. Sondre slo en elegant rulle etter litt for høy fart inn i en krapp sving. Mens Henrik Bakke timet sitt fall litt dårlig da han falt når føret var som skarpest. Han så lørdag kveld ut som en som hadde vært igjennom et skikkelig basketak, men han kom seg heldigvis raskt.

Mellom øktene har spenningsnivået derimot vært lavt. Utover å ligge rett ut har det gått ned mye sjokolade, chips og god mat i godt lag. De fleste av oss bodde på en trivelig hytte på Bøverton 10 kilometer unna. Her var gjestfriheten fra vertskapet stor, blant annet beklaget fruen seg for ikke å ha bunaden på ved ankomst. Løperne som bodde på Bøverton var Fredrik Ole, Johannes, Sondre, Stian A, Henrik, Hilde og Anders. I tillegg var også Simen og Hans Christer på Sognefjellet denne helgen, de bor med rekruttlandslaget og blir værende på Sognefjellet godt ut i neste uke for å fortsette sanke skimil. Vi har hatt noen herlige dager med skigåing og håper å se enda flere Lyn løpere til neste år!

Hilsen fra

Seniorgruppa ved Anders Mølmen Høst og Fredrik Ole Oldereid Andersen