SMØRE SKI

Ja, det er en vitenskap. MEN, som med alt annet, det blir hva man gjør det til. De fleste av oss får dette til – og gjør det etter evne. Her kan vi gjøre det enkelt, men det er godt å få med seg grunnprinsipper. Og her, som ofte ellers, det er litt grunnleggende kunnskap og ferdighet som slår gjennom til slutt og teller mest. Det er IKKE antall skivokser, antall smørebenker, jern og kilo pulver som teller mest. De færreste av våre løpere har nytte av de dyreste variantene av produktene, det gjelder glider, pulver og slikt. Når løperne går mot junior/senior er det annereldes, før det – gjør det enkelt! Lær deg noen få produkter – bli kjent med de og bruk de! 

  • Her finner dere enkel og ryddig info fra kurset for de to yngste gruppene (kurs med GEIR finner dere i denne LINKEN).
  • Her en artikkel fra Lyn Posten, desember 2013 – en prat med Jo Alexander Lænn, smøresjef i LYN SKI smøreteam. En prat og råd fra han. LINK HER
  • Gjør klar skiene før sesongen kommer (gode råd fra Ola B). LINK HER

 

Smørekurs med LYN SKI

Vi holder smørekurs gjennom sesongen. Kursene er delt etter type løper. Skileik smørekurs er helt grunnleggende, men også nyttig for deg som liker å gå tur i marka med eller uten poden. De to yngste årskullene har så egne kurs, med lit mer til. Eget hefte fra dette kurset ligger i sidemeny her. (kurs med GEIR). Dernest holder vi forberedelses kurs/bistand før KM helgen. UHL og HLR ungdommen med foresatte får egne kurs (Ungdommens Holmenkollrenn for 13-14 og Hovedslandsrenn for 15-16 som er disse aldersgruppenes NM). 

Smørebenk og ski

Fra HLR i Harstad 2012 – spesielt på et Hovedlandsrenn – ikke minst stemningen i Smøreteltet – bør oppleves!

Smøretelt Harstad

 

SMØREKOFFERT

De fleste andre av oss kommer veldig langt her med litt av dette!