Smøretips KM Oslo Klassisk

Feste:

Basert på kunstsnøforholdene og værprognosen for morgendagen (minus 2, stigende til 0 på formiddagen) er det vanskelig å gi et sikkert tips på hva som blir dagsaktuell festesmøring. Slår værprognosen til heller vi i retning av at det er mulig å gå på voks, i hvert fall første del av dagen. Risikoen for at det etter hvert vil gå i retning av klister ev klister dekket med voks – øker i takt med at temperaturen stiger. Slik mener vi det vil være best å vente med alt av dagsaktuelt feste til man kommer på arenaen og får en bedre følelse med temperatur og føreforhold. Vær uansett forberedt på at klister kan bli aktuelt. Ta med SWIX Universal klister (K22) ev Rode Universal Multigrade klister i tillegg til diverse voks som passer i temperatur område som er meldt, f.eks SWIX V45 ev VR45, VR55N og VR65

Etter rengjøring av skiene, gliding og opprubbing av festesonen (se mer detaljert nedenfor) legger dere på en «base» under midten av skien. Dette er en grunnlags smøring til dagsaktuell voks/klister. NB! Dette bør gjøres hjemme i kveld/morgen tidlig før avreise til rennet. Viktig at denne basen får herdet litt før man legger på aktuell smøring.

Anbefalt base: SWIX KB20 grønn klister spray. Se nedenfor for instruksjon om hvordan denne legges.

Rengjøring:

1)     Gjør skiene ordentlig rene. Det samles mye dritt i sålen selv om snøen er hvit. DETTE MÅ GJØRES UANSET, selv om du ikke har tenkt å legge på ny glider.

2)     Har du en messing eller stålbørste (bør man ha!) – børster du hele skien i fartsretningen etter at du har rengjort dem (pass på at de er tørre etter rengjøringen før du børster). Dersom du ikke skal (eller orker å) legge på ny glider er det en stor viktig  å få børstet opp sålen!

Glidsonene:

1)     Smelt inn SWIX CH7 eller VH6 (ev LF7 eller LF6) glider – ev tilsvarende produkt fra annen produsent. Har du ikke noen av disse legger du på den glideren du har! Alt er bedre enn ingenting

3)     Sikle av glideren med en plastsikling, pass på å gjøre dette med et jevnt trykk – ikke for hardt. Ta midtranden med en klisterskrape el tilsvarende.

4)     Børst opp skiene i fartsretningen med en stål – eller messingbørste.

Festesonen:

1)     Puss opp festesonen med 100 papir. Legg papiret rundt smøreklossen og bruk den som en «pussekloss». HUSK AT DU ALDRI RUBBER OPP/SMØRER SKIENE LENGER BAK ENN TIL MIDTEN AV HELEN. Vær nøye med å få en rett overgang mellom glidsone og festesonen. Tørk bort pussestøvet på sålen med litt papir/fiberlen

2)     Legg på base. Vi anbefaler å spraye på et lag med grunnklister; SWIX KB20. Pass på å dekk til nærmeste del av glidsonene slik at det ikke kommer noe klister der. Stryk ut med tommelen på hver side av midtranden mens det enda er vått. Alternativt kan man legge på et tynt lag med blått eller lilla klister, pass på at det blir tynt og jevnt. Varm alltid opp klisteret (gjelder ikke SWIX KB20 spray) med varmluftspistol/blåselampe/hårføner/smørejern – før dere stryker det ut med tommelen/håndbaken ev smørekloss (gjerne begge deler).

HUSK Å MØTE OPP CA 1,5 TIME FØR START – så rekker dere å gjøre klar ski, varme opp etc.

 

LYKKE TIL!!!