Smøretips Oslo Skifestival stafett!

Smøretips til Stafett Oslo Skifestival:

 

Feste:

Basert på forholdene i dag og værprognosen for morgendagen ligger det an til klisterføre. Denne må kanskje dekkes med voks, men det ser vi an i Kollen i morgen. For de som aller helst vil legge klister hjemme drister vi oss til å anbefale Universal klister, f.eks SWIX VM Universal Klister eller Rode Multigrade Universal klister. Det er en fordel å legge en «base» bestående av et tynt lag med en hardere klister. SWIX KB20 klisterspray er et godt alternativ, ev blått el lilla klister. Pass på å legge dette tynt. Det er kun ment som et lite underlag til Universal klisteret

 

Mer detaljert om rengjøring og gliding står beskrevet nedenfor. Uansett bør dere rengjøre skiene godt og helst rubbe opp sålen med litt slipepapir før dere legger på base og klister.

 

 

Rengjøring:

1)     Gjør skiene ordentlig rene. Det samles mye dritt i sålen selv om snøen er hvit. DETTE MÅ GJØRES UANSET, selv om du ikke har tenkt å legge på ny glider.

2)     Har du en messing eller stålbørste (bør man ha!) – børster du hele skien i fartsretningen etter at du har rengjort dem (pass på at de er tørre etter rengjøringen før du børster). Dersom du ikke skal (eller orker å) legge på ny glider er det en stor viktig  å få børstet opp sålen!

 

Glidsonene:

1)     Smelt inn SWIX CH7 (ev LF7) glider – ev tilsvarende produkt fra annen produsent. Har du ikke noen av disse legger du på den glideren du har! Alt er bedre enn ingenting

3)     Sikle av glideren med en plastsikling, pass på å gjøre dette med et jevnt trykk – ikke for hardt. Ta midtranden med en klisterskrape el tilsvarende.

4)     Børst opp skiene i fartsretningen med en stål – eller messingbørste.

 

Festesonen:

1)     Puss opp festesonen med 100 papir. Legg papiret rundt smøreklossen og bruk den som en «pussekloss». HUSK AT DU ALDRI RUBBER OPP/SMØRER SKIENE LENGER BAK ENN TIL MIDTEN AV HELEN. Vær nøye med å få en rett overgang mellom glidsone og festesonen. Tørk bort pussestøvet på sålen med litt papir/fiberlen

2)     Legg på base. Et enkelt  alternativ kan være å spraye på et lag med grunnklister; SWIX KB20. Pass på å dekk til nærmeste del av glidsonene slik at det ikke kommer noe klister der. Stryk ut med tommelen på hver side av midtranden mens det enda er vått. Alternativt kan man legge på et tynt lag med blått eller lilla klister.

 

HUSK Å MØTE OPP CA 1,5 TIME FØR START – så rekker dere å gjøre klar ski, varme opp etc.

 

 

LYKKE TIL!!!