Smøretips Rossignol

Smøretips til Rossignolrennet på Linderudkollen lørdag:

Feste:

Basert på dagens kunstsnøforhold og værprognosen for morgendagen med minus 1 grad og snøvær er det også denne gangen vanskelig å gi et sikkert tips på hva som blir dagsaktuell festesmøring. Slik mener vi det er best å vente med alt av dagsaktuelt feste til man kommer på arenaen og får en bedre følelse med temperatur og føreforhold. Vær uansett forberedt på at klister kan bli aktuelt, spesielt for de med start før et eventuelt snøvær setter inn. Ta med SWIX Universal klister (K22) ev Rode Universal Multigrade klister i tillegg til diverse voks som passer i temperatur område som er meldt, f.eks SWIX V45 ev VR45, VR55N og VR62.

Etter rengjøring av skiene, gliding og opprubbing av festesonen (se mer detaljert nedenfor) legger dere på en «base» under midten av skien. Dette er en grunnlags smøring til dagsaktuell voks/klister. NB! Dette bør gjøres hjemme i kveld/morgen tidlig før avreise til rennet. Viktig at denne basen får herdet litt før man legger på aktuell smøring.

Anbefalt base: SWIX KB20 grønn klister spray. Se nedenfor for instruksjon om hvordan denne legges. Dette er en base som egner seg godt til både klister og voks – og slik har man alle muligheter åpen.

 

Rengjøring:

1)      Gjør skiene ordentlig rene. Det samles mye dritt i sålen selv om snøen er hvit. DETTE MÅ GJØRES UANSET, selv om du ikke har tenkt å legge på ny glider.

2)      Har du en messing eller stålbørste (bør man ha!) – børster du hele skien i fartsretningen etter at du har rengjort dem (pass på at de er tørre etter rengjøringen før du børster). Dersom du ikke skal (eller orker å) legge på ny glider er det en stor viktig  å få børstet opp sålen!

Glidsonene:

1)      Smelt inn SWIX CH8 eller CH7 (ev LF8 eller LF7) glider – ev tilsvarende produkt fra annen produsent. Har du ikke noen av disse legger du på den glideren du har! Alt er bedre enn ingenting

3)      Sikle av glideren med en plastsikling, pass på å gjøre dette med et jevnt trykk – ikke for hardt. Ta midtranden med en klisterskrape el tilsvarende.

4)      Børst opp skiene i fartsretningen med en stål – eller messingbørste.

 

Festesonen:

1)      Puss opp festesonen med 100 papir. Legg papiret rundt smøreklossen og bruk den som en «pussekloss». HUSK AT DU ALDRI RUBBER OPP/SMØRER SKIENE LENGER BAK ENN TIL MIDTEN AV HELEN. Vær nøye med å få en rett overgang mellom glidsone og festesonen. Tørk bort pussestøvet på sålen med litt papir/fiberlen

2)      Legg på base. Vi anbefaler å spraye på et lag med grunnklister; SWIX KB20 grønn klister spray. Pass på å dekk til nærmeste del av glidsonene slik at det ikke kommer noe klister der. Stryk ut med tommelen på hver side av midtranden mens det enda er vått.

HUSK Å MØTE OPP CA 1,5 TIME FØR START – så rekker dere å gjøre klar ski, varme opp etc.

LYKKE TIL!!!