Stafett igjen – årets morsomste sådann!

Plutselig kom vinteren. Plutselig kom Hemingstafetten, som ellers bruker å være mot slutten av sesongen. Plutselig fikk alle gode ski, og plutselig frøs vi skikkelig!!!! Herlig!

Årets Hemingstafett var like morsom som den pleier. Du forstår den ikke før du får se den! LYN SKI entret pallen med sitt 1. lag – her gikk: Eirik Kjensjord, Anna Nordengen, Tuva Brusveen-Jensen, Petter Bakken, Rasmus Vonen og Vegard Vinje. Dernest fulgte vi opp med 14 lag til!!! Og her snakker vi 6 løpere per lag.

En liten forklarling – skjønt – du må se det for å forstå… og kjenne stemningen! Hvert lag har 6 løpere, sammen satt av ulike aldere, med minst 2 jenter. Hele laget starter samtidig, med yngste løper først. Etter 1km hopper han/hun av, mens laget fortsetter. Og, slik går det oppe i Kollen helt til eldste og siste løper er ferdig med 6km. Nøyaktig en time etter laget startet sin klassiske runde er de klare til samme prosedyren en gang til, i skate.

Stemningen er spesiell og du skal lete lenge etter et renn med flere heiarop i sporet. Her heier jo hele laget å seg selv! De yngste har 5 stk som pepprer, piffer og jubler – ikke rart det går fort! Så står de yngre igjen og brøler muntert til sine ankermenn. Du ser det ikke før du får se det 🙂

Støtteapparatet var på plass, også nå. Men, kulden grep om seg og mørket tok oss litt. Kamera la seg ned for telling i stiv vind og mange kalde. Mobilene gjorde hva de kunne, men noen fotografiske «evig gode glimt» fikk vi slikt sett ikke ut av kvelden. Slikt skjer, det viktigste er å få gått på ski!

Mobilens tafatte forsøk her – ellers laget Vegard en artig film fra 1. laget – FILM link  . Vi har og noen startsnutter – i film modus, som vi har lagt ut.

 

Slik så det ut i fjor – betydelig varmere, lysere (men like morsomt i år) og med kamera: