Stor Lyn Ski deltagelse i NM stafetten i Stokke

Én kombinertløper og 15 Lyn-løpere i hvite dresser i NM-stafetten. Bilder finner dere HER!

De siste to årene har intensjonen i Lyn Ski vært god for stor NM-deltakelse, men, ikke alltid har alle som var påmeldt fått deltatt. På vei til NM i Granåsen i 2008 endte troppen værfast på Gardermoen i vinterens største snøfall. Resultat: ingen deltakelse.
 
Ifjor på Gjøvik ble det gjennomført stafett etter planen for damene, men herrenes 9 oppsatte løpere skrumpet i løpet av siste uka inn til ett lag.
 
Men, iår igjen satset vi stort, og meldte på 2 damelag og 3 herrelag. Og iår klaffet det, (nesten) ingen sykdom og full deltakelse! Pål var smøringsansvarlig og dro tidlig på morgenen og satte opp smøretelt og gjorde klart for dagens oppgaver. Jentene ankom med slekt og støtte, og stafetten var igang godt før kl 11.
 
Vi har ikke mange jenter i Lyn, og iår ble vår eminente langløpsspesialist Inger Hegstad Krüger overtalt til å gå på førstelaget etter Ella som startdame. Hun tok utfordringen, fikk seg hvit dress, og datteren Solveig på 15 år ble sistemann på laget. Det settes opp mange slektslag i NM, Gjermundshaug Pedersen, Aukland, og nå også Hegstad Krüger.
 
Ella startet som vanlig, og ga stafettpinnen videre til Inger som nr 18. Inger gikk hva remmer og tøy kunne holde, og sendte Solveig ut som nr 14! Råbra! Som 14-åring blant landets seniorer var det imponerende av Solveig å holde så godt som til 21 plass. Lyn Ski 1 kapret dermed den siste premieplassen.
 
Lyn Ski 2 besto av 2 unge juniorer Agnes Karlseng(16) og Mari Bergendahl(17), og Synne Myhre(15) som ikke er junior før neste år. Tøft og sporty å stille! Mari var med ifjor, de andre to var debutanter. De fikk en hederlig 46.plass av 58 lag, det er slett ikke dårlig!!
 

Mellom jentenes og guttenes stafett var det kombinertstafett, der Christian Erichsen gikk for Oslo, med LYN i pannen. Han var fornøyd med langrennsinnsatsen sin, og laget endte på en femte plass. Som vi husker ble Christian kombinert-norgesmester individuelt i Bardu ifjor.

 

Så var det langrennsguttas tur, et rotterace av ski og muskler, våre lag kun juniorer. Lagene byttet på rekkefølgen ved hver veksling, og til slutt ble resultatet Lyn Ski 2 nr 56 (Fredrik Ole, Håkon, Simen) , Lyn Ski 1 nr 61 (Sondre, Fredrik S og Audun) og Lyn Ski 3 nr 67 (Anders, Fredrik G, Johannes), alle innenfor 1.5 minutt etter totaltid på ca 1 time 25 minutter. Som Karsten sa det med litt ironi, idag satset vi på å lage 3 jevne guttelag.. Anders MS gjorde comeback etter høstens kyssesyke, Sondre var uheldig med et fall, referert på TV… Simen Hegstad Krüger kunne komplettert slektslaget hvis han hadde vært et annet kjønn, og Fredrik G steppet inn på kort varsel etter eneste forfall på lørdag.
 
Men, det aller viktigste med å delta på NMstafetten er ikke resultatene, i alle fall ikke for Lyn Ski. Det er å oppleve stemningen, varme opp og stå på startstreken med de man ellers vanligvis bare ser på TVsporten. Og oppleve tilskuerne. Som en av løperne sa, det er nesten som i Kollen. Et utrolig engasjert publikum langs hele løypa. De heiet like mye på de som måtte stå av etter 2 etapper fordi de ble tatt igjen med en hel etappe. Og for den observante TV-titter var det mange glimt av Lyn-dressen under sendingen på NRK!
 
Gratulerer og takk for innsatsen til alle 15 + 1!

 

 Svar Videresend