Strålende Ungdomsbirk!

Drøyt tyve løpere hadde samlet seg til ungdomsbirken på Sjusjøen.

En hyggelig gjeng tok det sosiale ansvaret og overnattet på Nordseter. Andre bodde litt spredt på egne hytter mens atter andre tok det på strak arm og kjørte opp grytidlig om morgenen. Viktigst var dog oppmøte søndag – med nysmurte ski, store smil og en sol som stadig kjempet seg frem.

Fantastiske forhold på Sjusjøen. Smøreboden til swix kunne fortelle om rolige forhold. Med kuldegrader klarte vi å tenke og teste selv! De fleste la seg rundt 40 – og der omkring. Solen hadde åpenbart bestemt seg for å trosse både yr.no og pent.no. Den tilmålte timen kanalene hadde spådd med varme stråler ble gjort til skamme for en sol som etter hvert strålte om kapp med seg selv. Vinden forsøkte å dempe gleden, men klarte det ei.

Starten i år var en liten ny vri. Slusing – kun for de håpefulle bort til kø for å vente på at de egentlige startslusene skulle åpnes. Kø og knuffing. Når portene åpnet seg kl. 09 var det bare å løpe inn med skiene. Dessverre for noen hadde de også med seg stavene! For de flest gikk det bra, men for andre brakk det! Med skiene på plass i sporet kunne løperne vime rundt til avgang. Hos de største gutta ble det nok en i overkant heftig vorspiel på rennet. Særlig kanskje litt dumt når rennarrangørene måtte moralpreke etterpå….  Et slikt opplegg til løpet ber jo om knuff og knaff blant store gutter.

Ut fra mål suste alle til sine tider! Vi var i nesten alle gruppene med Aurora som yngste jente – og Gaute, Morten og Jon på plass for å forsvare vår ære hos G16. Det klarte de fint. Mange gode resultater og flott innsats! Bilder kan sees her!