TOUR de LYN 2011 – NÅ

Da er vi klart for tre festdager på små-hjul! Kom og rop dine muntre bidrag om du ikke selv skal gå. Programmet finner du her:

Vi har snakket med tre personer som har litt ulik innfallsvinkel til rennet –

  • Utøver: Ella Gjømle Berg
  • Rennleder: Audun Formo Hay
  • Gammel ringrev: Inger Hegstad Krüger

Ella gleder seg og har som alltid mål om å komme først i mål, selv om Sandra Hansson nok stiller som en hard nøtt til tre dagers dysten. –” Tour de Lyn gir god trening og er et supert konsept. Rulleski er kult og dette er et virkelig artig renn”, sier Ella. Fredagen er favoritt dag. Den største utfordringen med rennet er rett og slett at det er tre dager til ende! På spørsmål om det er noe hun gruer seg til er svaret klokkeklart ”nei – dette er gøy”. Favoritt konkurrenten er Sandra som vi vel kunne ane. Mellom slagene og dagene blir det enkle repetisjonsøvelser og litt løping. På spørsmål om hete tips til en ”første-reis-ruller” – råder Ella til å fremvise en fornuftig åpning, se an dagsformen og klinke til med å gi absolutt alt!

ella

En annen med store utfordringer er Audun – Tour de Lyns unge gründer og rennleder. På spørsmål om han gleder seg henger det nesten et returspørsmål igjen i luften. ”Gleder seg” – KLART han gjør, spørre om slikt da?! Og, en ting Audun, med et flir konstanterer han at han også kan øse stor glede over er nettopp å ikke skulle gå selv! – ”Vi har flere mål for årets Tour de Lyn”, sier Audun – ”vi skal lage et stort arrangement som vil være et samlingspunkt for alle ski-interesserte i Oslo regionen. Det blir spennende å følge med på løperne”. ”Vi har mål om at dette skal gå knirkefritt, det skal være gøy å være med, gi en god opplevelse og være gøy for alle. Ikke minst – vi jobber for et sikkert renn”, sier Audun. Så lurer jeg – hvordan kom du på å lage et slikt renn? ”Det var naturlig nok Tour de France – derav navnet vårt – Jeg satt og så en etappe og tenkte at dette må vi prøve her. Og om det er vanskelig å få verdens sykkelelite til Maridalen kan vi godt ta det på rulleski!”, forteller Audun. -”Vi sendte litt meldinger og mailer til venner og kjente. I de første rennene var vi en 30 stk, siden har det ballet på seg. I år blir det annerledes – mest fordi vi har lagt store ressurser i arrangeringen med Tour de Lyn som et stort renn. Vi var nok litt heldige de første årene. Det gikk knirkefritt. Det meste gikk manuelt. Nå, med et større renn må vi blant annet gjøre det annerledes med tidtaking og et betydelig større sikkerhetsoppbud».

– ”Det er nettopp sikkerhet som er den største utfordringer”, sier Audun.” Vi har langt flere løypevakter, politiet skal hjelpe oss, det er bedre sanitæropplegg og både Røde Kors og rennlege kommer på plass”. Auduns favorittdeltagere er Anders og Bendich, det må han vel nesten også si – heia LYN SKI. Vi ber om hete tips til trøyefavoritter og Audun vedder som følger: Spurt: Bendich, Sammenlagt en Aukland eller Simen Østensen, Klatrejoker: Anders Høst. Hos kvinnene tror han Sandra Hansson blir vanskelig å slå – men tror Ella kan komme sterkt på søndagen.

Hete tips til nye deltagere: Heng med på hver etappe. Ta det på siste! Husk at det er mye tid å gjøre det på. Hold deg unna velt, uhell. Bruk HODET.

IMG_1751

Inger er en gammel ringrev på renn. En virkelig dame det er hardt å slå – også for de fleste menn! Inger stiller i mosjonistklassen og skal til pers søndag. Det er et udelt Ja, til svar, om hun gleder seg. Inger har aldri gått et rulleskirenn. For oss som kjenner henne tror vi ikke det blir noen hindring til seier. Inger har vunnet Stenfjellsrunden to ganger (2008, 2009), kommet inn som nr. 5 totalt i Birken (av alle kvinner) og da som nr. 2 i sin pulje. Med andre ord – ingen førstereisdame som tar hjulene fatt søndag.

Inger har ett stort mål – og det er å Ikke bli tatt igjen av gutta. Hun starter litt før – og har mål om å holde det ut – eller opp, om man kan si det slik. Inger mener den største utfordringen for henne, som da går søndag med mosjonistene, må være nettopp å orke å GÅ OPP. – ”Det jeg virkelig gruer meg for er om jeg får høre kjappe stavtak bak meg – da er det gutta som tar igjen, det vil jeg ikke”, smiler Inger på telefonen. Inger har ingen favoritt konkurrent og tar treningshelg på kunstsnø i Torsby med junior gruppa helgen før, som oppvarming. Det burde holde hele veien opp søndagen!

AB