Tour de Lyn

tour_lyn.jpgDenne helgen ble tidenes første Tour de Lyn arrangert, her er fullstendig resultatliste samt bilder fra touren. NYHET: Nå også med film fra Youtube .

 

 

 

Tour de Lyn er et tre-dagers etapperenn på rulleski. Totalt 25 deltagere fra kubber som bl.a. Lyn, Njård, og Bærums Verk stilte til start, og det ble en hard helg med flere tøffe konkuranser i over 30 grader.

Fredag gikk prologen fra Hammeren i Maridalen til Brekkekrysset. Med full pinne hele veien skøytet deltagerene unna cirka 3 km på mellom 7 og 9 minutter. Etappevinner ble Øyvind Gløersen fra Rustad, som også fikk meg seg mange bonussekunder og poeng. Beste Lynløper i dag ble Vegard på en 7. plass, 2 sekunder foran Audun. Stian og Sondre gjorde også en god etappe og var godt med på lista.

Det ble i touren utdelt 3 trøyer som deltagerene gikk med underveis: Gul sammenlagttrøye for løper med best tid sammenlagt, blå poengtrøye for løper med flest bonuspoeng, samt rød ungdomstrøye for beste yngre jr. sammenlagt. Etter første dag hadde Øyvind Gløersen både gul og blå trøye, noe som gjorde at Jens Bjærtnes på 2.plass fikk gå med poeng-trøya. Ole-Henrik Kabbe fra Bærums Verk gikk med rød trøye etter en sterk prolog.

Lørdag var det duket for klassisk fellesstart, også i dag i Maridalen. Løypa gikk fra Brekkekrysset, til Skar, og tilbake igjen, med innlagte spurter på Hammeren. Feltet var lenge samlet, før Njårdløperene Sindre Wiig Nordby og Hallvard Moian Nydal rykket og sprengte feltet rett før siste spurt. På de siste kilometerene var tempoet stort, og mange tapte endel i varmen. Flere Lynløpere hang godt med. Vegard endte på en 5 plass, 28 sekunder bak tet, Audun fulgte på 6. ett sekund bak Vegard, med Stian hakk i hel på en fin 7.plass i et sterkt felt.

Etter en sterk etappe hadde Sindre Wiig Nordby nå overtatt ledelsen og den gule trøya i konkurransen. Han vant også den blå trøya under dette løpet. Ole-Henrik kabbe forsvarte sin ungdomstrøye.

Søndag var siste konkuransedag med jakstart skøyting fra Badeplassen på Bogstad med målgang på Tryvannstårnet. Her fikk alle deltagerene virkelig kjenne svette og melkesyre i en vond kombinasjon, og utslagene var store. Øyvind Gløersen og Hallvard Moian Nydal åpnet hardt for å ta igjen forspranget som Sindre Wiig Nordby og Jens Bjærtnes hadde opparbeidet seg. Etter halvgått løp var luken tettet, og det dannet seg en trio i tet med Nydal, Gløersen og Bjærtnes. Mot slutten fikk Bjærnes luke til de to andre, og han gikk i mål på tryvannstårnet som vinner av touren. Ole-Henrik Kabbe gikk i mål på en god tid, og sikret den rød trøya med god margin. Av lyn-løpere var det Sondre og Stian som utmerket seg på søndag. Stian ble beste Lyn-løper totalt, på en meget sterk 7.plass.

Vi som gikk vil gjerne takke alle foreldre og trenere som stilte opp med reflexvester og stoppeklokker og gjorde at arrangementet gikk smertefritt for seg.

"Målmann" Odd Andersen har tatt endel bilder fra helgen. Disse kan finnes på ved å velge "Bilder" (til venstre på Lyn skis hjemmside), eller trykke HER. I tillegg har Sindre Wiig Nordby (Njård) laget en film som nå ligger på youtube. Link til denne kan du finne HER!

Resultater kan du laste ned som eget vedlegg (Excel). Takk for en fin konkurransehelg!