Treningsfellesskap

Og mens junior trådde løypene på Gålå i sesongens første Norges Cup tok et knippe damer skiene fatt i et annet dalstrøk. Dette er Master Lyn Kvinner – eller også Lyn Damene som de foretrekker å kalle seg. Alle har hatt unger i ski, et par har det fremdeles. 

Her er helgens beretning fra Eva Bs gjeng:

Treningsfellesskap

Denne helgen var reservert til treningssamling for Lyn Ski Master Damer, eller Lyn-damene som vi gjerne kaller oss. Fredag ettermiddag fylte vi biler med folk, bagasje og takbokser med ski med kurs mot Hemsedal og til en perfekt utleiehytte for oss; som vi nå leide for    tredje år på rad. Med damene på plass fredag kveld, ble første økt en glimrende opptakt: Samling rundt langbordet og lyden av samtaler mellom to, med mange eller alle, om alt som oppleves relevant når ni oppgående damer får tid til samvær også uten joggesko eller skistøvler.

Lørdag startet med yoga før frokost. Etter frokost var det raskt på med Lyn-tøy i form av jakker, bukser og luer, så klargjøring av ski med eller uten feller før avreise til Holleskaret og høyfjellet. Fremdeles er det tidlig i sesongen der snø og spor ikke er selvsagt, så vi kunne nesten ikke tro vi fikk oppleve dette også i år. Vi fulgte det ene sporet som var kjørt opp og forbi Flævasshytta og gjentok traseen noen ganger. Hurra for felles treningslykke i fjellet så tidlig i sesongen! Lunsj på kafé i Hemsedal sentrum smakte godt før retur til hytta og topping av lørdagstreningen i form av bootcamp, utendørs styrketrening i ettermiddagsmørket.

Lørdag kveld var det ny samling og god stemning rundt langbordet til felles middag og hygge. Søndag var det yoga, frokost og på nytt klargjøring av skiløpere og ski for nok en tur høyfjellet. Null-føret ga oss smøreutfordringer, men ski- og treningsgleden kan ingen ta fra oss. Etter tur var det tilbake til hytta, dusj og lunsj for så å sette kursen tilbake til byen.

Lyn-damene er utvilsomt i god form takket være våre intervalltreninger fra Sognsvannsbommen hver torsdag kl. 19. Men treningsfellesskapet har verdi langt utover rekken av torsdagenes slitsomme 2-, 3- og 4-minuttere. Betydningen av fellesskap, delte opplevelser og godt lag trer tydelig fram på en helgetur med trening ute og hyggelig sosialt samvær inne. Vi deler gjerne torsdagstreningene med enda flere Lyn-damer!

Lyn-damene ved Anne Danielsen, Eva Graff Bjerke, Hanne Lotte Moen, Gerd Kirkebøen Støren, Kari J. Spjeldnæs, Mari Trommald, Karianne Westheim Saue, Astrid Rygnestad, Line Telje Høydal.