Ungdommens Holmenkollrenn 2019

Dag 1 er over for våre 13-14 åringer i årets Ungdommens Holmenkollrenn. Her møtes hele landet til dyst og klassene er store. Dette er virkelig et sted å måle seg, og virkelig et fantastisk mulighet til å delta på et skirenn med løpere fra nær og fjern.

Dagens øvelse var klassisk. Vi gratulerer Frida Hofgaard med 4. plass i jenter 13. Sterk innsats med 161 løpere i samme klasse. Med seg inn blant de 30 beste hadde Frida også Eira Scheinert (16), Thea Backer-Grøndahl (23), Eia Eidslott (25) og Elise Hafsten (30). Hos guttene kapret Torjus Brusveen-Jensen 6. plassen blant 205 startende. Også der fikk vi inn en til blant de 20 beste med William Majak. Sterk og tøff konkurranse hos våre 14. åringer. Stella Stavrum inn på en 43. plass hos jentene og Vegard Kjensjord med 47 plass blant 220 gutter. Takk til resten av kobbelet som stilte til start. Tøft å gå i Kollen, tøft å møte så mange løpere fra mange steder.

Noen tenker at det er litt uheldig at rennet legges til den første vinterferiehelgen, men det gjør det også mulig for mange tilreisende å være med. Noen er virkelig langveisfarende. Med store klasser mener vi klasser med rundt 150 løpere i jenteklassene og over 200 hos guttene. Det er tøft å stille til start – og vanskelig å nå høyt opp.

I morgen er det skate – og følger med.

Tilsendte fotoglimt fra dagens tåkedyst.