Ungdsomsbirken 2013

Gratulerer til alle våre løpere som var i Birkenløypene i helgen. 51 løpere til Ungdomsbirken (12-16 åringer) og sågard noen junior/senior løpere i Halvbirken. Ulrik var en av mange fra G12 som debuderte som Birkebeiner hos ungdommen. Han har, som andre vi vet om (Jørgen T, Tiril – og sikkert flere) vært en gjenganger i barnebirken frem til nå. Her sjekkes sekken!

IMG 8661

Vi fikk også resultater i klubben. Olav Haugerud tapte knepet i spurtoppgjøret og tok en solid 2. plass i sin klasse – G14. Mie, i J16, gikk inn til en god 8. plass. Ellers kom mange på flotte plasser, husk at det er store store klasser! Herman gikk inn til en 42 plass hos G14 – som er den største klassen. Ulrik, debutanten på bildet, tok en flott 25. plass. Så må vi få skryte av Johanne N i J13 som gikk inn til en 25 plass. Om pallen er ute av synet er det viktig å merke seg at vi har fokus på konkurranse mot egne tider, konkurranse mot andre løpere som vi bruker å være i samme sjikte som – og i dette rennet er det også mange mange som vi ikke vet hvem er og som kommer langveis fra. Vi har mål om å finne den herlige godfølelsen i løypa! Det er trøkk, fart og stemning – som også skrives på kontoen for mestring og læring hos våre flotte unge utøvere!

For alle Birkebeinere – fra barnebirken (hvor det går i kosedyr og slikt som bagasje) til de eldste som går neste helg, må det en sekk til. For ungdommen skal det være overtrekkstøy og veie 1,5 kg. Løypa er 15 km. Den gjør en ca 3km sløyfe på stadion før den suser nedover – og der går det fort! Mot slutten er det også litt bortover. Line M og Eva tok stasjonsansvar ved Ku-brua. Og det gikk rykter om saft og en alltid viktig oppmuntring og heiarolle. Det ble også fortalt at de, om ikke sekunderte, i hvert fall hadde kontroll på rekkefølgen hos noen – det kom godt med når sekundene tikker! 

Denne gang sov vi litt her og der. Åsne hadde også i år tatt ansvar for innkvarteringen. Det er en utfordrende kabal som krever sine mange telefoner – antall sengeplasser til utleie på Sjusjøen er begrenset – antall løpere og støtteapparat som skal med fra alle klubber rundt forbi øker og øker…. Men, i år igjen fikk alle seng og tak over hodet. Søndag var LYN SKI seilet heist på stadion og det myldret til av LYN SKI løpere. Å få oversikten over Ungdomsbirken blir en julenisseøvelse – men vi fikk løperne til start – og løperne kom seg til mål – og vi antar at alle også kom seg hjem igjen….. 

IMG 8668

Dagen startet med et usedvanlig vakkert vær. 16 stive utenfor der vi bodde, men vakkert! Løypene var flotte – Det holdt seg kaldt, men med solen ga de kaldeste gradene seg. Ned til Lillehammer er mye bakker – og mye vind, så kaldt ble det nok for mange. 

IMG 8669

Ola klar til å gå mot stadion – sekken veier det den skal.

IMG 8663

Espen er snart klar – 

Så gikk det slik denne helgen at undertegnede glemte bort kamera – til start. Å beklage i stort monn, men slikt skjer… MEN – det ble observert flere fotografer på stadion. Line H tar bra bilder, så vi venter på litt påfyll derfra! 

NESTE ÅR gleder vi oss til allerede. Da er vårt -97 kull ute av denne dansen (de har da alt begynt å gå vanlig birken – som flere av de stiller til start i alt neste helg) – og inn stormer 2002. Det er Anne-Sofie og Mona sine jenter, som er et stort kull (lørdag bombet de turrennet Mylla rundt og «tok» klassen for J11) – og gjengen til Cathrine av 2002 gutter. Vi lover mange ivrige debutanter!!!!!

OG VIPS var Line Høydal på plass med tre flotte bilder….

Johanne UB 2013

Johanne i sitt beste renn for sesongen! 

Tobias og Trym 10032013

G13 – Tobias og Trym

G13 10032013

Flott driv – G13: Kristian S, Kristoffer T og Olav Torgersen