Norges Cup Jr i Fauske

Lyn Ski sine fem finaledeltakere i Norgescupen – Solveig, Agnes, Simen, Fredrik og Håkon – har vært i Fauske og gått sesongens siste Norgescuprenn 31. mars og 1. april med klassisk Sprint og Skiathlon på programmet.

Lørdag ble sprinten gjennomført med fine Lyn resultater. Solveig klarte fjerde plass i sitt kvartfinaleheat, og ble totalt nr 20. Agnes viste styrke fra første stavtak, først en sterk prolog, deretter seier i kvartfinale, tredjeplass i semi og sjetteplass totalt. Uten fall i finalen hadde Agnes vært i medaljekampen.

I eldste gutteklasse stilte Lyn Ski med tre løpere. Fredrik og Simen lot som de også var sprintere og suste inn til 9. og 14. beste prologtid, og Håkon ble nr 21. I kvartfinalen fikk Fredrik og Simen hver sin tredjeplass, og ble slått ut fra å gå videre med knappest mulig margin. Sluttresultat på våre ble Fredrik 13, Simen 14 og Håkon 29.

I Smøreboden regjerte Jo Aleksander sammen med Eirik og Peder. Klisterskiene var gjort klar til sprinten. Men plutselig lavet snøen ned og tørrsnø- og rubbski ble klargjort i en fart. Og alle våre hadde selvfølgelig supre ski!

Søndag var det Norgescupfinalen som ble avviklet, med de 30 beste i hver årsklasse. Skiathlon fellesstart – først klassisk, så skøyting. Fra 7,5 km for de yngste jentene til 20 km for de eldste guttene. Løpere og smørere var nå forberedt på mer snøvær, men yr.no tok feil. Isteden fikk vi strålende sol.

Solveig og Agnes gikk inn til 21. og 24. plass i sine klasser. I eldste gutteklasse ble det raskt strekk i feltet, og våre slet litt i klassiskdelen. På skøytinga tok Simen opp jakten, med Fredrik på hjul. Mange løpere ble innhentet, og i spurtoppgjør endte Simen på 7. og Fredrik på 8. plass. Håkon ble nr 28.

Flott skihelg med god stemning i troppen, men tror alle synes det er helt greit med påskeferie uten å tenke skirenn på en stund nå! Og uten å måtte stå opp så inn i … tidlig som vi måtte i Fauske!

 

ihk