Skarverennet – rennet som lurte yr.no

Lyn Skis 13-åringer har vært på Finse og gått Skarverennet.

Skarven_2012

HER er FILMEN

 

Med bagen full av varmt vindtøy og snøskjerm, og med ski preppet med glider for kald fokksnø, møtte G13 med følge opp på Oslo S fredag ettermiddag. Vi prøvde å ikke tenke for mye på sola i 2011-rennet.

Vel fremme på Finse: Ingen stiv kuling! Men masse hvit nysnø – mest på bakken og litt i lufta. Vi har også i år vært så heldige å få husrom i fam. Haugeruds rekkehus på Finse. Gutta bærer preg av at det er lenge siden skiene har vært i bruk, og er ivrige etter en liten treningsøkt. 7 gutter, 14 ski og 14 staver får seg en kveldstur. Alle bortsett fra en stav kommer velberget tilbake. Nå skal det spises pasta: Fulle karbolagre er viktig før 38 km i sno og motvind!

Lørdag morgen: Flere og flere hvite fjell og mer og mer blå himmel kommer til syne. Ikke like varmt som i fjor, men drømmeføre! Og vindstille! Alle har glemt solkrem. Bortsett fra Ottar som rundhåndet deler sin faktor 50(!) med oss. Enkelte av oss sniker oss unna…

Trimklassegjengen vil starte tidligere i år for å kunne heie på konkurranseløperne når det virkelig røyner på. Dvs et stykke uti rennet. Gjengen består av seks Lyn Ski 13-åringer (Herman, Christian, Olav, Ola, Jørgen og Espen), en 11-åring (Ulrik), to pappaer og en mamma. En pappa (Ola) og en mamma (Inger) samt Einar T. har fått innvilget start i konkurranseklassen og har fremdeles god tid til start.

Endelig er også vi tre i gang. Hvilket føre og hvilken gli! Fokksnøglideren funker på rolig snø også. Men bakkene er lange i år også. Og hvordan i h… er det mulig å gå så fort på ski som Johaug? Men selv med moderat fart går det mye lettere enn i fjor. Og selv om trimgjengen har kommet langt, så er de plutselig der. Samtidig suser Simen forbi på ytre høyre. Litt forvirring anes – skal de heie på Simen eller Inger? De velger å rope dobbelt så høyt og dobbelt så fort. Så er det problemet løst. Etter hvert passerer Anders og FOOA også. Sistnevnte tar seg tid til en prat. Forteller at han er sliten, og skøyter lekende lett videre.

God gli helt til mål i år. Ingen brun slush som den vi gikk på i fjor. Men sol og after ski stemning på Ustaoset. Etter hvert blir det en stor Lyn-koloni i målområdet. Tror jammen Lyns junioravdeling er største juniorgruppe også her! I år får også trimmerne bruke ski helt til mål, og hele trimgjengen er samlet før vi aner det. Jakten på gratis kvikklunsj og Redbull starter.

Fint å være motsyklisk på Skarverennslørdagen! Alle de som har stått i kø på Geilo på morgenen, stiller seg nå i kø for å komme tilbake til Geilo. Vi fjellboere tar toget med god plass tilbake til Finse. Støtteapparatet føler behov for å bruke resten av dagen til hvile og næringsinntak. Gutta synes det er helt naturlig å bruke noen timer på salto i snøhaugen, aking i slalåmbakken og hopprenn, og avslutter med klatring langs stolper og tak inne i leiligheten. Førsteøkta besto jo tross alt bare av 38 km skøyting…

Inger