Anders Høst med KNALL renn i Ski Classics

Anders M. Høst inn til Sterk 15 plass!


Anders fra Vestergyllen 2012, Foto: Heming Leira (kondis.no)

 

At Anders M. Høst er et av de største langløpstalenta ein har i Norge veit nok dei som er i miljøet. At han også i år er eit navn å sjå opp for i år viste han under Jizerska som gikk i helga. Her gikk Lyn Ski løparen inn til ein knall sterk 15 plass i eit Stjernespekka startfelt. I mål var Anders bla. berre litt over minuttet bak navn som Eldar Rønning og Anders Sødergren (resultatliste her : http://www.langrenn.com/jizerska-padesatka-menn-elite-2013.5151320-117466.html).

Trenar Hans Kristian Stadheim kan melde om at først i det siste har Anders sluppe litt opp på treninga, og derfor er formen også stigande om ein ser på prestasjonen idag i forhold til renna som har vore gått tidligare. Anders seier at det var vanskelig for både han og klubb og team kamerat Stian R. Andresen å komme seg fram i starten då dei hadde omtrent 100 mann foran seg på starten. Anders meine han sjølv var heldigare, og klarte å presse seg/ gå seg så mykje fram at han fikk ei ok gruppe opp den første motbakken som hadde kun 3 spor. «Likevel var det litt irriterande at ein ikkje fikk starte i front, då kunne ein kanksje gjort det enno bedre. Kroppen var i bra slag idag» spekulerar Anders. Stian R. Andresen gikk inn til ein resepektabel 33 plass, men var derimot ikkje like fornøgd med rennet. Han kom dårligare ut frå starten og blei dår meir eller mindre «sperra inne» opp den første mota. Då blei det for tungt å skulle hente dei beste igjen. «Det kjennest litt surt no» seier han.  «Forma har vore bra i det siste, og då er det ekstra surt når ein føler ein har ein god del meir inne og må gå mykje seinare enn ein ønsker opp første motbakken». 

Lyn Ski løper Anders Høst har formkurva i riktig rettning viste han i dagens skirenn i Tjekkia.

Med prestasjonen i dagens renn leder Anders Høst også ungdomskonkurransen i Ski Classics som beste utøver under 26 år. Vi ventar med spenning på kva dei to svoltne Lyn Gutta på Team Xtra kan prestere på dei mange langrenna framover.

 

HKS