Juniorene i gang med ny sesong!

 

Åpningssamling Lyn Ski  – Sesongen 2010-2011

 

Skreve av: Hans Kristian Stadheim

 

Laurdag og søndag 28 og 29 mai hadde Lyn Ski sin tradisjonelle åpningssamling ved Norges Idrettshøgskole. I løpet av helga gjennomførte junior utøverane i Lyn Ski totalt tre økter som bestod av testløp, rulleski med teknikk og en avsluttende langtur søndag.

 

Været var strålande ved start av samlinga klokka 9.00 ved inngangen til Norges Idrettshøgskole. Trenarane beit seg merke av ei stille fellesgruppe før start av testløpet, noko som trolig kom av nervøse/spente utøvera. Denne nervøsiteten var det liten grunn for, då fleire junior utøvera  viste under testløpet dei ikkje har sluppe seg for langt ned i perioden frå snøen har for svunne og fram til samlinga.

            Etter testløpet var ferdig og utøverne hadde fått dusja og fått i seg næring, fekk utøvarenae ein introduksjon/repetisjon i treningslære og idrettspsykologi. Etter rundt tre timar med teoretisk påfyll kokte det nok i hauda til fleire av junior utøvera, og då passa det perfekt at andre økt starta med stri regn så ein fekk kjølt ned overoppheita hjerner. Været blei mykje bedre utøver økta og i løpet av andre økt fekk alle utøvera teknisk tilbakemelding og arbeidsoppgaver som dei kan jobbe med i sommar.

 

Etter dei to fysiskeøktene lørdag hadde oppmennene i Lyn Ski arrangert ein sosial sammenkomst på med grilling og en “Mesterenes mester“ konkuranse. Mesterenes mester bestod av fire ulike øvelser, samt en quiz om Oslo kommune. Heile junior gruppa blei delt opp i fem like lag som bestod av utøvera fra alle dei ulike årsklassene. Vinnerane av mesterenes mester blei lag nummer en. Trenarane GRATULERER! På den same sosiale sammankomsten hadde ein også utdeling av medaljer til dei utøverne, ledreane og trenarene som hadde vore med å springe inn til andre plass under Holmenkollstaffeten tidligere same månad.

Søndag var været igjen strålande og ein fekk ein herleg langtur på beina på rundt 2t og 45 min. Denne langturen inkluderte også et “obligatorisk” stopp ved tryvannstua på rundt 15 minutter for kjøp av kanelbolle med glasur. Ved slutt av samlinga og langturen prøvde nokon av dei friskaste utøverane også svømmeformen i Sognsvannet.

 

Trenarane er meget godt fornøgde med åpningssamlinga og innsatsen til alle utøverane. I tilegg rettast det ein stor takk til foreldra som måtte stille opp i telleapparat under landskampen ved Ullevål stadion laurdags ettermiddag, slik junior utøvarane i Lyn Ski kunne delta på heile åpningssamlinga!

 

Då kjem sommer perioden med mulighet for mykje god og variert trening. For som songen til Låstad og Tveitt seier:

 

“ Ein skal ikke sova bort summar natt, ho er for ljos for det…..”

 

Takk for ei strålande samling!

 

Hans Kristian Stadheim og Karsten Tornes