Treningsparadis ?

Lyn Ski har i helgen som nå er over, vært på samling i Torsby (Sverige) med store deler av junior og senior utøverene. Samlingen ble en stor suksess, i kanskje et av de fineste områdene tilrettelagt for nettopp langrennstrening.

alt

Morten Nævestad i flott driv under «Stadheimsintervallen».

Det er ein fast tradisjon dei seinaste åra at Lyn Ski junior reiser til Torsby på samling både i august og september. Frå om med sist år har det vidare vore tradisjon at seniorgruppa reiser bort to dager tidligare å startar samlinga frå torsdagen av. Seniorane fikk dermed to ekstra dagar med både barmark og langrennstrening i skitunellen, enn junior.

Det beste med Torsby er mulighetene som finnes for trening og det optimale i forhold til mat og restutisjon. Det serverest faktisk fantastisk god maten Valbarsängen (hvor vi bor). Det å slippe å tenke på å lage mat, men komme til varm lunsj, middag og frokost er energi spart, og energi en kan bruke til å forbedre treningsutbyttet. I tillegg kan en trekke seg tilbake mellom øktene på private rom og legge inn den berømte «powrnappen». Når en i tillegg tar med dei fantastiske treningsmulighetene både for langrennsgåing i skitunellen, barmark og styrke trening, er Torsby nærmest et treningsparadis for langrennsutøvere som ønsker å bli gode.

alt

Rent treningsmessig ble det for senior gjennomført 8 kvalitetsøkter for delt på dei 4 dagane, og fire økter for junior. En av disse øktene var intervall opp «stadheimsbakken». Ny innehaver av totalt raskest tid benyttet på 6 x 4 min løping med/u staver i spesefikk løype er Henrik Bakke som tok rekorden fra Hans Christer Holund med 2 fattige sekunder (Hans Christer var desverre små syk og kunne dermed ikke forsvare rekorden siden). Videre var det testrennet søndag som nok var den hardeste baugen for seniorutøveren ivertfall når det snakkes om intensiv trening. På testrennet var også alle juniorutøveren med. For Junior var fokuset under samlingen å få gått mye på ski = å få litt skifølelse. Senior  hadde også noe barmark og styrke siden samlinga var lengre, men også her var skifølelse i fokus. Det ble med andre ord filmet MYE i skitunellen og brukt mellom 8-12t  tid til teknikkgjennomgang mellom treningsøktene.

alt

Tidligere bilde fra samling i Torsby av Hans Kristian Stadheim og Simen H. Krüger

Vi gleder oss alt til neste samling i Torsby i september, samt til å treffe de hyggelige ansatte som både jobber i tunellen og der hvor vi bor. Deres glade vesen smitter over og gir den berømte prikken over i’en på samlingen(ene). Som dere ser av bilde under tar det på å bli med på samling med Lyn Ski.

Heia Lyn !

HKS

alt

Knut «Hands on» Nævestad er vel ikke fult så hands on under styrke treningen etter 2t løp med senior og 94 utøverene.